Hlavní obsah

Neměl bych problém posadit Čecha na lavičku, prohlásil kouč Chelsea Mourinho

Londýn

Všichni fotbaloví fanoušci v Anglii napjatě sledují situaci brankářů v Chelsea. Trenér londýnského celku José Mourinho má po návratu Thibauta Courtoise k dispozici dva skvělé gólmany, ale jen jednoho z nich může udělat týmovou jedničkou. Portugalský kouč se nechal o víkendu slyšet, že se nebojí důležitých rozhodnutí, a pokud by měl Petra Čecha posadit na lavičku, nebude s tím mít problém.

Skvělý zákrok Thibauta Courtoise proti Werderu Brémy

 
Článek

Courtois nastoupil v bráně Chelsea poprvé v neděli v přípravném utkání proti Werderu Brémy, který prohráli Blues 0:3. V něm inkasoval dvakrát, z toho jednou z penalty. Kromě toho se mladý Belgičan blýskl i několika výbornými zákroky. Čech nastoupil do druhé půle a míč lovil ze sítě jen jednou v samém závěru utkání opět z pokutového kopu. Mourinhovi, který se vyžívá v rivalitě obou gólmanů, tak má znovu zřejmě zamotanou hlavu.

Zatímco mnozí fanoušci Special One, jak sám sebe kdysi Portugalec označil, rozhodování ohledně určení brankářské jedničky nezávidí, sám Mourinho se toho nebojí. „Musím udělat to, co je podle mě nejlepší a fakt, že máme dva fantastické gólmany, pro mě není problém. Nikdy jsem se nebál dělat důležitá rozhodnutí a nakonec bude vše tak, jak rozhodnu já," prohlásil pro Daily Telegraph.

Oba pracují tvrdě, pochvaluje si Mourinho

„Oba pracují a pracují tvrdě. Čekají na můj soud, pak se ho pokusí zvrátit, pokud bude proti jejich přání. Jediným způsobem, jak ho zvrátit, bude další práce," pochvaluje si jednapadesátiletý trenér. „Oba říkají o možnosti, že skončí na lavičce totéž. Kdyby jeden z nich řekl, že se spokojí s pozicí náhradníka, co by v našem týmu dělal?" podal si řečnickou otázku.

Chelsea se netajila tím, že by nechtěla, aby se opakovala situace ze semifinále Ligy mistrů, kdy Courtois nastoupil v dresu Atlétika právě proti Blues. „Bylo logické, že jsme si museli Courtoise stáhnout zpět. Bylo by nemyslitelné, abychom měli tak fantastického mladého brankáře a nestáhli ho zpět. To nebylo těžké rozhodnutí. A pokud budu muset rozhodnout, že Petr bude na lavičce, nebude to pro mě problém," řekl Mourinho.

Jakmile to Portugalec prohlásil, začaly se vířit v médiích další spekulace ohledně Čechova odchodu ze Stamford Bridge. Podle některých zahraničních webů hodlá s nabídkou za Čechovy služby přispěchat také Real Madrid, kam už ale zamířil Kostaričan Keylor Navas. Dříve se také spekulovalo o nemalém zájmu ze strany francouzského Paris St. Germain.

Kde bude chytat Petr Čech v příští sezóně?
V Chelsea
19,4 %
V Paris Saint-Germain
23,8 %
V Realu Madrid
46,9 %
V jiném týmu
9,9 %
Celkem hlasovalo 13361 čtenářů.

Reklama

Související témata: