Hlavní obsah

Celtic po kontumaci v LM přišel o gólmana. Forster míří do rozprodaného Southamptonu

Glasgow

Přestože se skotský mistr Celtic Glasgow díky kontumaci duelu s Legií Varšava dostal do závěrečného předkola Ligy mistrů, umožní své gólmanské jedničce chytat v Premier League. Šestadvacetiletý Angličan Fraser Forster by se co nevidět měl stát posilou Southamptonu. Kluby se podle BBC již dohodly na přestupové částce 10 miliónů liber (zhruba 350 miliónů korun).

Foto: Salvatore Di Nolfi, ČTK/AP

Giorgio Marchetti při losu 4. předkola Ligy mistrů vytahuje lístek s názvem skotského Celtiku, který díky kontumaci postoupil na poslední chvíli.

Článek

Čtvrtina sumy poputuje do Newcastlu, odkud Forster po dvouletém hostování přestoupil do Celtiku natrvalo za dva milióny liber.

Southampton doteď sklízel posměch na sociálních sítích za výprodej svého kádru. Na přestupech Luka Shawa do Manchesteru, Caluma Chamberse do Arsenalu a Adama Lallany s Dejanem Lovrenem a Rickiem Lambertem do Liverpoolu vydělali Saints 92 miliónů liber, tedy přes tři miliardy korun.

Forster v dubnu překonal 92 let starý klubový rekord, když v dresu Celtiku vychytal jedenáctou nulu po sobě. Po skončení skotské nejvyšší soutěže se zúčastnil mistrovství světa, kde však za Anglii nenastoupil k žádnému utkání.

Reklama

Související témata: