Hlavní obsah

Arsenal - Manchester City 3:0Arsenal si smlsnul na Citizens a slaví zisk Superpoháru. Pomohl k tomu i Rosický

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Cazorla 1 : 0
42. Ramsey 2 : 0
61. Giroud 3 : 0
Záznam online reportáže

Londýn
Aktualizováno

Devět let čekali na zisk jakékoli trofeje, teď se během necelých tří měsíců dočkali fotbalisté londýnského Arsenalu již druhé. Vítěz FA Cupu z poslední sezóny porazil na stadiónu Wembley úřadujícího šampióna anglické ligy Manchester City 3:0 a nový ročník tak odstartoval vítězstvím v Superpoháru. Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický odehrál za Kanonýry posledních dvacet minut.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Fotbalisté Arsenalu (zprava) Santi Cazorla, Tomáš Rosický, Mikel Arteta a Alex Oxlade-Chamberlain se radují ze zisku Superpoháru.

Článek
Fotogalerie

Oba celky nastoupily bez několika tradičních opor, které se zúčastnily mistrovství světa nebo je trápí zranění. Londýnský celek však byl hned od úvodu aktivnější a už po dvaceti minutách se dostal do vedení.

To z hranice vápna napřáhl Cazorla a střelou po zemi zamířil přesné k levé tyči Caballera, jenž v brance Manchesteru City dostal přednost před Hartem. Posila ze španělské Málagy inkasovala do přestávky ještě jednou, když rychlý brejk zakončil Ramsey.

Po změně stran mohl ligový šampión snížit, jenže Jovetič nastřelil jen tyč. O pět minut později naopak na druhé vypálil z více než dvaceti metrů Giroud a míč zapadl přesně pod břevno.

Arsenal tak slaví zisk Superpoháru potřinácté ve své historii, premiérově od roku 2004.

Anglický fotbalový Superpohár
Arsenal - Manchester City 3:0
Branky: 21. Cazorla, 42. Ramsey, 61. Giroud.

Reklama

Související témata: