Hlavní obsah

Velké posílení pro Arsenal, libuje si Wenger nad příchodem Chilana Sáncheze

Londýn

Na tohle nebyli fanoušci londýnského Arsenalu dlouho zvyklí. Během 85 dnů získali Kanonýři dvě trofeje - po vítězství v FA Cupu zahájili Tomáš Rosický a spol. novou sezónu vítězstvím 3:0 v Superpoháru nad Manchesterem City. Pro trenéra Arséna Wengera velká vzpruha, navíc se ve skvělém světle předvedla hlavní letní útočná posila Gunners Alexis Sánchez.

Foto: Darren Staples, Reuters

Fotbalisté Arsenalu zleva Santi Cazorla, Mikel Arteta a Alexis Sánchez s trofejí pro vítěze anglického Superpoháru Community Shield.

Článek
Fotogalerie

Těsně před startem nového ročníku Premier League jsou příznivci Arsenalu namlsaní. I když ani jeden z týmů nenastoupil v nejsilnější možné sestavě, stále šlo o prestižní zápas, v kterém si Kanonýři na Citizens doslova smlsli. Postupně rozvlnili síť Cazorla, Ramsey a po změně stran se prosadil také Giroud, takže se zrodilo jednoznačné vítězství 3:0.

„Tohle vítězství nás před začátkem Premier League samozřejmě hodně povzbudilo. Podali jsme kvalitní výkon, zejména první poločas byl vydařený," chválil Wenger své svěřence. „Tahle trofej je pro nás důležitá. Sice nepatří mezi ty hlavní, ale já bych nejraději vyhrával každý týden," usmíval se francouzský stratég.

Zatímco kouč Manchesteru City Manuel Pellegrini v základní jedenáctce spíše experimentoval, Wenger poslal na hřiště hned tři letní posily - útočníka Sáncheze, beka Debuchyho a také devatenáctiletého obránce Caluma Chamberse. A už po prvním ostrém zápase mohl být s novými akvizicemi spokojený.

„Chambers podal velmi slibný výkon. Nemá moc zkušeností hrát uprostřed, protože dlouho nastupoval na pravém kraji. Ale já bych ho stejně koupil - je univerzální a může nastoupit i v záloze," chválil Wenger talentovaného mladíka, který přišel za 16 miliónů liber (550 miliónů korun).

Ambicióznější Arsenal

„Alexis je pro nás velkou útočnou posilou. Máme teď mnohem více možností - může hrát na hrotu i na obou křídlech. Fyzicky ještě není stoprocentně připravený, ale je to výbušný hráč, velmi nebezpečný pro soupeře, je skvělé ho pozorovat. Díky němu jsme mnohem silnější v protiútocích," liboval si manažer Gunners.

Arsenal má podle svého trenéra mnohem silnější tým, než v minulých letech. Hlavně v ofenzivě. „Několik let po sobě jsme ztráceli naše klíčové hráče a nebylo lehké je nahradit. Proto teď posilujeme a jsme ambicióznější. Přišli postupně Özil, teď Alexis - hodně si od nich slibujeme, ale musíme být i trochu opatrní. Posiluje i konkurence a také ostatní velké týmy budou hodně silné," dodal Wenger.

Reklama

Související témata: