Hlavní obsah

Mourinho v neděli odtajní novou jedničku. Čech údajně začne na lavičce

Londýn

Portugalský kouč ve službách londýnské Chelsea José Mourinho už je rozhodnutý, kterého brankáře pošle do pondělního úvodního vystoupení v Premier League proti Burnley. Jeho volbu ale zatím nezná Petr Čech, ani jeho belgický konkurent Thibaut Courtois. Mourinho po úterní úspěšné generálce se San Sebastianem (2:0) řekl, že jméno nové jedničky v brance Blues oznámí v neděli.

Foto: Profimedia.cz

Petr Čech zřejmě bude až druhou volbou trenéra Blues Josého Mourinha.

Článek

Petr Čech hájil branku Chelsea dlouhých deset let, podle serveru listu Daily Mail ale v pondělní dohrávce usedne jen na lavičku náhradníků. Mourinho prý upřednostní mladého Belgičana Thibauta Courtoise.

Muž, který se v létě vrátil na Stamford Bridge po třech letech hostování v Atlétiku Madrid, totiž odchytal celých 90 minut generálky se San Sebastianem. To samo o sobě ještě nic neznamená. Alespoň tedy pro portugalského manažera.

„Courtois hrál celé utkání, protože byl předtím zraněný a nechytal minulý víkend," vysvětlil Mourinho na tiskové konferenci. „Petr hrál dva zápasy v Turecku a první poločas proti Ferencvárosi. Courtois předtím odchytal jen poločas proti Brémám, proto dnes nastoupil," dodal portugalský stratég.

Brankářům oznámí rozhodnutí v neděli

Dvaatřicetiletý Čech ani o deset let mladší belgický reprezentant zatím svou pozici neznají. Kdo tedy bude jedničkou v brance Blues? Pravda by měla vyjít na světlo až v neděli, tedy den před zahajovacím duelem Chelsea proti Burnley. „Thibaut sice odehrál celý zápas, ale neříkám, že je první volbou pro pondělí. Chytal proto, že vynechal poslední tři zápasy. Hráči ještě nevědí, kdo bude jednička, řeknu jim to v neděli," uzavřel Mourinho.

Portugalec už před časem připustil, že nebude mít problém posadit zkušenějšího Čecha na lavičku. Pokud dvaatřicetiletý reprezentant skutečně souboj o týmovou jedničku prohraje, zřejmě zváží své další setrvání na Stamford Bridge. Už dříve se o Čecha zajímal francouzský mistr Paris St. Germain.

Kdo se stane novou jedničkou v brance fotbalistů Chelsea?
Petr Čech
41,3 %
Thibaut Courtois
58,7 %
Celkem hlasovalo 10966 čtenářů.

Reklama

Související témata: