Hlavní obsah

Odchod kanibala? Není mi to líto, je časovaná bomba, otřel se o Suáreze šéf anglické ligy

Londýn/Praha

Přiznává, že s odchodem Luise Suáreze z Liverpoolu do Barcelony přišla anglická fotbalová liga o hráče světových kvalit, jedním dechem ale šéf Premier League Richard Scudamore dodává, že líto mu to rozhodně není. Uruguayského kanonýra kvůli jeho opakovaným excesům na trávníku nazval časovanou bombou, která škodí dobré pověsti soutěže.

Foto: Laurent Gillieron, ČTK/AP

Luis Suárez přichází na jednání Sportovní arbitráže (CAS) v Lausanne.

Článek

„Je to vynikající fotbalista a neubírám nic na jeho talentu. Hráči i novináři byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulé sezóny. A zaslouženě," připomíná Scudamore v rozhovoru pro britský deník The Guardian, že Suárez v minulém ročníku nastřílel v 33 ligových zápasech 31 branek a výraznou měrou pomohl Reds po pěti letech k návratu do Ligy mistrů.

„Každý by ho chtěl mít ve svém týmu, ale je časovaná bomba. A když věnujete svůj čas, abyste Premier League někam posunuli, zároveň trnete, co zase vyvede příště. A přišlo to teď v létě," naráží Scudamore na incident z mistrovství světa, kdy Suárez pokousal Itala Giorgia Chielliniho.

Stejného prohřešku se přitom v minulosti dopustil už dvakrát. V roce 2010 se uruguayský kanibal ještě v dresu nizozemského Ajaxu zakousl do Otmana Bakkala, v předminulé sezóně zase pokousal Branislava Ivanoviče z Chelsea.

Prodej Suáreze byl pro Liverpool dobrý obchod

„A teď znovu. I když to udělal v dresu Uruguaye a netýkalo se to přímo Premier League, zcela zřejmě se to dotklo Liverpoolu, jednoho z našich nejlepších klubů. A tím se to vlastně dotklo i nás (Premier League)," tvrdí Scudamore.

„Nemůžu proto říct, že je mi líto vidět ho odcházet. Myslím, že pro Liverpool to byl v mnoha ohledech skvělý obchod, když ho prodal," myslí si šéf Premier League, že transfer ve výši 75 miliónů liber (zhruba 2,6 miliardy korun) je pro Reds výhodným.

I kvůli tomu, že za zakousnutí Chielliniho mu FIFA vyměřila stopku na devět reprezentačních zápasů, zároveň také až do konce října nesmí hrát ani trénovat na klubové úrovni. Délku trestu však může zkrátit Sportovní arbitráž v Lausanne, ke které se Suárez odvolal a která svůj definitivní verdikt oznámí už ve čtvrtek.

Suárezovým odchodem se prý kvalita anglické soutěže nesníží. „Nepotřebujeme v lize za každou cenu všechny světové superhvězdy, abychom měli úspěšnou soutěž. I tak tu máme dostatek hvězd," je přesvědčený Scudamore.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články