Hlavní obsah

Rána těsně před startem Premier League. Crystal Palace opustil kouč

Londýn

Necelých osmačtyřicet hodin před začátkem nové sezóny anglické fotbalové Premier League přišel klub Crystal Palace o trenéra. Londýnský celek opustil hlavní kouč Tony Pulis.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý kouč Crystal Palace Tony Pulis.

Článek

Šestapadesátiletý trenér se tak rozhodl po hodiny trvající krizové schůzce s klubovým předsedou Stevem Parishem. Následně oznámili, že Pulis odchází po vzájemné dohodě. Podle britských médií kouč odešel na protest proti fungování klubu a jeho přestupové politice.

Velšan Pulis převzal Crystal Palace v minulé sezóně v listopadu, kdy měli Londýňané na svém kontě pouhé čtyři body. Cílem byla záchrana, ale kouč dokázal odepisovaný tým dotáhnout až na senzační jedenácté místo.

Podle listu Daily Mail se Pulis cítil zdrcen z toho, že z původně plánované vize dlouhodobé koncepční práce v klubu se záměrem stabilizovat ho ve vyšších patrech Premier League, nezbylo nic.

V sobotním duelu nejvyšší anglické soutěže proti Arsenalu by měl tým vést dosavadní asistent Keith Millen, jenž má v úmyslu ale rovněž odejít. Zůstat by měli zbylí členové realizačního týmu Gerry Francis a Dave Kemp.

Pulisovým nástupcem by se podle spekulací v Anglii mohl stát buď bývalý kouč Manchesteru United David Moyes či Malky Mackay, jenž působil v Cardiffu.

Reklama

Související témata: