Hlavní obsah

Wengera zaskočilo odvolání Pulise z lavičky Crystal Palace. Vždyť s týmem svedl zázrak, říká kouč Arsenalu

Londýn/Praha

Vyloženě zaskočený se cítí kouč fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger trenérskou rošádou, k níž došlo těsně před startem Premier League na lavičce prvního soupeře jeho Kanonýrů. „Nevím, jaké to bude mít důsledky pro Crystal Palace, ale já jsem náhlým koncem Tonyho Pulise překvapen,“ glosoval Wenger odvolání trenéra protivníka, kterého Arsenal přivítá v sobotním podvečeru na svém stadiónu.

Foto: Sport.cz

Arséne Wenger, kouč Arsenalu

Článek

Pro Wengera je odvolání Pulise o to nepochopitelnější, že v uplynulé sezóně odvedl v Crystal Palace skvělou práci.

Motivace protivníka bude ještě větší

„Co skvělou práci, on svedl zázrak, když mužstvo odsouzené pomalu k sestupu dovedl na jedenáctou příčku. Jeho konec mě vyloženě zaskočil," přiznal trenér Arsenalu.

„Ještě při pondělním setkání manažerů jsme spolu mluvili a nic nenasvědčovalo tomu, že by měl skončit," vyjádřil svůj údiv nad tím, že se majitel Crystal Palace den před startem Premier League úspěšného trenéra zbavil, neboť se s ním rozcházel v názorech na přestupovou politiku klubu.

„Teď se proto musíme připravit nejen na silného protivníka, ale i na to, že jeho motivace bude ještě větší, než tomu v prvním zápase sezóny bývá," přiznal Wenger před sobotním vzájemným duelem.

Pro Němce začíná soutěž brzy

Jeho rozpoložení navíc umocňují obavy, jak na tom budou tři němečtí legionáři, kteří na světovém šampionátu v Brazílii vybojovali s reprezentací své země zlato.

„Pro Mertesackera, Özila a Podolského startuje Premier League příliš brzy. Jsou samozřejmě pozitivně naladěni a patřičně sebevědomí, ale jejich výkon se bude odvíjet od toho, jak do prvního zápasu vstoupí a jak se soustředí na hru," nechal se slyšet kouč Kanonýrů.

Zároveň si pochvaloval nákup nových akvizic, které by měly výkonnost jeho týmu dál pozvednout.

„Alexis Sanchez má všechny ingredience, aby v Premier League ukázal, jak výborným fotbalistou je," kvitoval nákup Sancheze, kterého pořídil z Barcelony za 30 miliónů liber. A podobnými slovy nešetřil ani na adresu Chamberse, kterého přivedl ze Southamptonu, Debuchyho z Newcastlu, Ospiny z Nice...

„Jsem rád, že jsem s nimi podepsal smlouvy," potvrdil Wenger, podle něhož bude jeho tým znovu aspirovat na titul.

„Společně s Chelsea, Liverpoolem a oběma kluby z Manchesteru. Věřím, že tentokrát máme šanci. Už proto, že jsme v uplynulé sezóně dlouho Premier League vedli a získali nové zkušenosti.  Ale abychom na prvenství dosáhli, musíme získávat víc bodů z konfrontací z top týmy," hlásil Wenger před sobotním vstupem do soutěže.

Reklama