Hlavní obsah

Mourinha nezajímá Čechova budoucnost. Kdo bude proti Burnley chytat? Nejspíš Courtois

Londýn

Portugalský trenér Chelsea José Mourinho dál udržuje napětí mezi dvojicí brankářů Petrem Čechem a Thibautem Courtoisem. Už v pondělí čeká Blues úvodní zápas nové sezóny na hřišti Burnley a „Mou“ měl v neděli oznámit, který gólman dostane jeho důvěru. Jenže místo toho dál taktizuje. „Kdo bude chytat? To neřeknu. Vždyť ani oni dva to nevědí,“ řekl jednapadesátiletý manažer na přímý dotaz anglických reportérů. Na ostrovech přitom už delší čas mají jasno - novou jedničkou se stane Courtois.

Foto: Profimedia.cz

Petr Čech v přípravě makal, aby si udržel post jedničky v brance Chelsea. Jestli se mu to povedlo, se uvidí až v pondělí.

Článek

Dvaatřicetiletý Čech i o deset let mladší Belgičan v letní přestávce dělali všechno pro to, aby Mourinha přesvědčili o svých kvalitách. Ani jeden z nich se nehodlá smířit s vysedáváním na lavičce náhradníků, chytat však může jen jeden.

V souvislosti s Čechem se mluvilo o možném návratu do Francie, ale ani to není podle Mourinha na pořadu dne. „V této chvíli na Čechovu budoucnost nemyslím, není k tomu žádný důvod. Nemáme na něj žádnou nabídku," cituje portugalského manažera server goal.com. „Každému z hráčů jsem řekl, že jsem rád, že je tady mám. Nehodlám na něco čekat. Není dobré se bavit o něčem, co není aktuální," dodal Mourinho na adresu české reprezentační jedničky.

Postaví se v pondělní dohrávce 1. kola Premier League na hřišti Burnley mezi tyče Blues Čech, nebo dostane poprvé šanci Courtois? „To neřeknu. Nevědí to ani brankáři, ani jiní hráči v poli. Všichni se to dozvědí ve stejný čas," pravil Mourinho tajemně.

Mezitím Portugalec nezapomněl celou trojici gólmanů pochválit. „Podle mého názoru má Chelsea na soupisce dva ze tří nejlepších brankářů na světě. To je něco jedinečného. Mám si mezi nimi někoho vybrat? To je skvělý problém! Čech i Courtois jsou skvělí gólmani, pochopitelně i Mark Schwarzer, i když už je v jiném věku a momentálně má jinou výkonnost," dodal Mourinho.

Většina britských novin a serverů už několik týdnů favorizuje Thibauta Courtoise. Ten často figuruje také v předpokládaných sestavách Chelsea, Mourinho ale oficiálně mladého Belgičana novou jedničkou dosud nejmenoval.

Postaví se Petr Čech v pondělním zápase anglické ligy na hřišti Burnley do branky Chelsea?
Ano, kouč Mourinho mu dá důvěru
34,8 %
Ne, přednost dostane Belgičan Courtois
65,2 %
Celkem hlasovalo 22632 čtenářů.

Reklama

Související témata: