Hlavní obsah

Van Gaal prohru v premiéře neskousl a chce posílit. Manchester loví Argentince Roja

Manchester

Pořádně hořkou příchuť měl pro nizozemského trenéra Louise van Gaala sobotní úvodní duel Premier League na Old Trafford. Jeho Manchester United nečekaně vstoupil do sezóny porážkou 1:2 se Swansea a zkušený stratég se s mizerným výkonem svých svěřenců nehodlá jen tak smířit. United podle Van Gaala brzy posílí, očekává se především zkvalitnění obranné řady.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zklamaný manažer Manchesteru United Louis van Gaal po porážce se Swansea.

Článek

Okamžitě po sobotní prohře se uznávaný nizozemský manažer nechal slyšet, že Manchester selhal. „Nehráli jsme jako tým. Bylo to nervózní, dělali jsme spoustu chyb a špatných rozhodnutí. Je to hodně frustrující po té přípravě, kterou jsme měli. Ale je to i moje vina," přiznal Van Gaal.

Nelíbil se mu především výkon v defenzivě. Van Gaal sice obránce nekritizoval, ale připustil, že letní odchody Vidiče, Evry a Ferdinanda jsou citelné. „Je jasné, že musíme posílit do obrany. Říkám to už delší dobu. O některých posilách dlouho přemýšlím a vím přesně, koho potřebujeme," tvrdil třiašedesátiletý kouč.

United lanaří Roja a Benatiu

Hlavní pozornost si na Old Trafford zasloužil argentinský vicemistr světa Marcos Rojo. Levý bek je hráčem Sportingu Lisabon, ale portugalský celek jej v polovině týdne vyřadil z kádru.

Rojo totiž vznesl požadavek na svůj odchod, což se funkcionářům Sportingu příliš nezamlouvalo. Podle britských médií ale Rudí ďáblové našli s vedením portugalského celku společnou řeč - Rojo by měl být k dispozici za 15 miliónů liber (asi 510 miliónů korun), opačným směřem nejspíš zamíří na roční hostování záložník Nani.

Druhou posilou Rudých ďáblů se může stát Maročan Mehdi Benatia. Stoper AS Řím je však také v hledáčku Bayernu Mnichov, který shání náhradu za dlouhodobě zraněného Javiera Martíneze.

I přes nepovedený start zůstávají United stále optimističtí. „Jedna prohra ještě nic neznamená. Uvidíme, jaká bude situace v květnu. Musíme věřit našemu systému a všechno podřídit tvrdé práci. Věřím, že titul bude náš," dodal Van Gaal navzdory nepříznivé statistice - ještě nikdy v historii Premier League totiž nezískal mistrovský titul tým, který na úvod prohrál doma.

Získá Manchester United v letošní sezóně Premier League mistrovský titul?
Ano
25,7 %
Ne
74,3 %
Celkem hlasovalo 3975 čtenářů.

Reklama

Související témata: