Hlavní obsah

Demba Ba se pustil do Mourinha. Jméno pro něj znamená víc než statistiky, tvrdí

Istanbul/Londýn

Senegalský útočník Demba Ba v létě odešel z Chelsea do tureckého Besiktase Istanbul a podle svých slov tak učinil kvůli kontroverznímu trenérovi José Mourinhovi. Jednapadesátiletý manažer Blues údajně upřednostňuje velká jména před hráči, kteří mají lepší statistiky. I kvůli tomu dostával Ba méně příležitostí, než třeba Španěl Fernando Torres.

Foto: Profimedia.cz

Demba Ba už střílí góly za turecký Besiktas Istanbul.

Článek

Před začátkem nové sezóny senegalský forvard vycítil, že jeho šance na Stamford Bridge definitivně zhasla. Mourinho přivedl z Atlétika Madrid Diega Costu a Demba Ba se rozhodl odejít. Za osm miliónů liber (270 miliónů korun) se nakonec vydal do Turecka.

„Někdy, když je v klubu hodně velkých hvězd, tak jméno znamená více než statistiky. Bohužel to byl můj případ," řekl devětadvacetiletý útočník.

Ba odehrál v loňské sezóně za Blues 29 zápasů (914 minut), převážně jako střídající hráč, a vstřelil osm gólů. Torres nastoupil do 41 utkání (2 239 minut) a zaznamenal jedenáct branek. „Ale svého rozhodnutí odejít z Newcastlu do Chelsea nelituji. Mám tam spoustu přátel, hlavně Hazarda s Ivanovičem a Blues přeji ligový titul," uvedl Senegalec.

Mohl hrát za Gunners

Přiznal, že v létě měl blízko přestupu do konkurenčního Arsenalu, ale to se nelíbilo Mourinhovi.

„Už jsem si myslel, že půjdu na zdravotní prohlídku a celý přestup bude dokončený. Jenže José najednou nechtěl, aby rivala posílil útočník, který umí dávat góly. Navíc, když v Arsenalu působí tak kvalitní záložník, jakým je Mesut Özil. Je to šílené, ale teď budu hrát proti Arsenalu," dodal Demba Ba, jehož Besiktas se už v úterý utká s Kanonýry ve 4. předkole Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: