Hlavní obsah

Teď je na řadě Džeko. Kouč Citizens si moc přeje, aby i on prodloužil smlouvu

Manchester/ Praha

Spekulace kolem odchodu bosenského snajpra Edina Džeka z mistrovského Manchesteru City jsou zřejmě definitivně u konce. „Ještě není nic hotového, ale myslím, že nic nebrání tomu, aby smlouvu prodloužil. Je pro nás obrovsky důležitým hráčem,“ prohlásil chilský kouč Citizens Manuel Pellegrini po vítězném vstupu svého týmu do nového ročníku Premier League. Jeho svěřenci vyhráli v St. James Parku nad Newcastlem United 2:0, přičemž právě Džeko se asistencí přičinil o velice důležitý vedoucí gól.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Hráči Manchesteru City Edin Džeko a David Silva slaví vedoucí gól španělského záložníka na hřišti Newcastlu.

Článek

Před příchodem Pellegriniho byl Džeko několikrát na odchodu. Nelíbilo se mu, jak málo je v Manchesteru City vytížený, nebylo mu po chuti, že nedostává mnoho příležitostí. I v uplynulé mistrovské sezóně se ovšem o odchodu někdejšího teplického útočníka spekulovalo, neboť po příchodu Negreda a Jovetiče konkurence ještě víc narostla.

Jenže pod chilským koučem Džeko narostl, do sestavy Citizens se prosadil a nakonec měl velkou zásluhu na tom, že titul stěhoval na Etihad Stadium. Ostatně, šestadvacet gólů, které nastřílel ve všech soutěžích, v nichž Manchester City účinkoval, o tom svědčí.

„V nové sezóně budeme účinkovat rovněž ve čtyřech soutěžích a proto je pro nás obrovsky důležité, abychom měli čtyři výborné útočníky. A Edin mezi ně patří," prohlásil Pellegrini poté, co jeho tým vykročil výhrou nad Newcastle za obhajobou titulu.

Kompletní výkon se vším všudy

„V úvodním střetnutí patřil k našim nejlepším hráčům. A nejen proto, že nahrál Silvovi na vedoucí gól. Důležité bylo, jak po celých devadesát minut usilovně pracoval pro náš tým. Vyhrál spoustu hlavičkových soubojů, podržel míč, byl to prostě od něho kompletní výkon se vším všudy. Stejný, jaké podával v minulé sezóně," přidával kouč Citizens a netajil, jak moc by byl rád, aby Džeko prodloužil smlouvu.

Zvláště poté, co minulý týden dopadla zdárně jednání o prodloužení kontraktu s Vincentem Kompanym, Sergiem Agüerem a Davidem Silvou.

„Teď je na řadě Džeko. Ještě není nic hotového, ale očekávám, že teď bude právě on hráčem, který podepíše novou smlouvu," doufá Pellegrini.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články