Hlavní obsah

Rozzlobení fanoušci Manchesteru United chtějí další posily. Plánují masivní protesty

Bez Sira Alexe Fergusona to v Manchesteru United nějak stále není ono. Jeho nástupce David Moyes na Old Trafford pohořel a ani slavný Louis van Gaal nedokázal v ligové premiéře před fanoušky United s týmem uspět. Hněv příznivců se tak opět obrací k nenáviděným vlastníkům klubu, americké rodině Glazerových.

Foto: Darren Staples, Reuters

Wayne Rooney (vpravo) v diskuzi se spoluhráčem z Manchesteru United Tylerem Blackettem po druhém gólu Swansea.

Článek

Fanoušci vlastníkům vyčítají nedostatek investic do zkvalitnění hráčského kádru. Skvělé výsledky v přípravě možná ještě fandy částečně uchlácholily, ale domácí porážka v úvodním kole Premier League od Swansea znamenala opět tvrdý střet s realitou.

Do konce přestupového okna zbývá už jen třináct dnů a fanoušci jsou za jedno, že tým, který v poslední sezóně skončil na sedmém místě, nutně potřebuje posílit. United už v létě angažovali Luka Shawa a Andera Herreru, ale to zřejmě pořád není dost.

Přijde Di María?

Viceprezident klubu Ed Woodward se nechal slyšet, že stále doufá v realizaci přestupu obránce Marcose Roja ze Sportingu Lisabon. Fanoušci také doufají, že by se mohlo podařit zlákat Angela di Maríu z Realu Madrid, byť mu současní United nemohou nabídnout Ligu mistrů.

Rozzlobení příznvci podle britských médií napjatě sledují situaci a plánují případné masivní protesty na Old Trafford na 14. září při zápase s Queens Park Rangers, což bude první zápas po uzavření přestupového okna.

„Fanoušci United po celém světě protestují na Facebooku a Twitteru proti vlastnictví rodiny Glazerových. Tohle bude pochopitelně mimořádně zajímat i sponzory, kteří do značky Manchester United investovali obrovské sumy. Hodně pozornosti bude namířeno i směrem k newyorské burze, jak zohlední negativní reakce na rodinu Glazerových," cituje britský list Daily Mail Seana Bonese z Manchester United Supporters' Trust.

Reklama

Související témata: