Hlavní obsah

Legenda dochytala, tipují anglická média situaci okolo Čecha

Londýn

Dny Petra Čecha v roli brankářské jedničky fotbalové Chelsea jsou podle britského tisku sečteny. Komentátoři největších deníků se shodují, že o deset let mladší Thibaut Courtois po pondělním vítězném debutu na hřišti Burnley svého soka do branky nepustí.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Thibaut Courtois mohl být po své premiéře v dresu Chelsea spokojený. Petr Čech ho podle britského tisku z branky jen tak nevyšoupne.

Článek

„Mourinho udělal logický krok. Belgičanovi je dvaadvacet let a v minulé sezóně vyhrál španělskou ligu, zatímco dvaatřicetiletý Čech chybuje častěji než v nejlepších sezónách od příchodu do Chelsea do roku 2010," napsal The Guardian.

„Čech sloužil deset let Chelsea hodně dobře, ale čas nejde zastavit. Je jasné, že klub nechtěl riskovat ztrátu mladého supertalentu," komentoval The Telegraph situaci na brankářském postu v Chelsea. „Perspektivní Courtois bude první volbou Mourinha na dlouhou dobu. Klub má navíc v záloze skvělého náhradníka v osobě Schwarzera," upozornil server BBC.

Čechův odchod? Údajně správný krok

Fanoušci na sociálních sítích vyjadřovali ve velké míře zklamání, že Čech nebyl mezi tyčemi. A obávají se ztráty dlouholeté jedničky.

„Čechův odchod do pařížského Saint Germain by byl správným krokem," soudí The Telegraph. I BBC míní, že Čech v Londýně dlouho nezůstane. „Doufám, že Čech bude o svoji pozici bojovat a nebude jen spokojeně sedět na lavičce smířený s rolí náhradníka," prohlásil však Mourinho.

Podle oficiálního účtu Chelsea na sociální síti Twitter sdělil Mourinho své rozhodnutí brankářům v průběhu pondělního rána. „Petr se ukázal jako velký profesionál. Že půjde na lavičku, se dozvěděl ráno a zachoval se přesně tak, jak jsme očekávali," citoval Mourinha server Daily Mail.

Některá média však spekulují, že portugalský trenér nesebral odvahu, aby dlouholeté jedničce všechno řekl přímo, a Čech se tak dozvěděl o nelehké úloze náhradníka až z tabule se sestavou při předzápasové poradě.

Opustí Čech do konce přestupního období Chelsea?
Ano
84,7 %
Ne
15,3 %
Celkem hlasovalo 35473 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články