Hlavní obsah

Chelsea se musí zbavit cizinců, Čech má jít na hostování do PSG nebo Monaka

Londýn

Roční hostování a návrat do francouzské Ligue 1. Takový scénář se podle britského tisku rýsuje pro českého brankáře Petra Čecha, který v úvodu sezóny ztratil pozici jedničky Chelsea na úkor Belgičana Thibauta Courtoise. Na Stamford Bridge potřebují ještě před koncem přestupního období, které je v pondělí 1. září o půlnoci SELČ, zredukovat množství cizinců v kádru a o Čecha se eminentně zajímají Paris Saint-Germain a Monako.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Petr Čech vyhlíží svou další budoucnost. Najde ji ve francouzské Ligue 1?

Článek

Dvaatřicetiletý Čech v letní přestávce rychle vyléčil zraněné rameno a s o deset let mladším Courtoisem bojoval o to, který gólman si zachytá v pondělním úvodním zápase Premier League, který Chelsea vyhrála na hřišti nováčka Burnley 3:1. Manažer José Mourinho nakonec upřednostnil belgického brankáře a po zápase prohlásil, že Courtois bude chytat i v dalších utkáních.

Čech má v současné době dvě možnosti - buď si v Chelsea počká na další šanci, nebo odejde do jiného klubu. Mourinho sice naznačil, že českého reprezentanta nechce uvolnit, ale Blues trápí počty cizinců. Ještě před koncem přestupového období mají Blues na soupisce Ligy mistrů jednoho cizince nad povolený limit, na domácí soutěž dokonce přebývají dva fotbalisté.

A tak se Portugalec musí některých hráčů chtě nechtě zbavit. O Čecha údajně hodně stojí nejlepší francouzské celky PSG a Monako, Chelsea údajně kývne na roční hostování, avšak Mourinho požaduje klauzuli, která mu umožní českého brankáře v zimě v případě potřeby stáhnout zpět na Stamford Bridge.

Druhým hráčem, který by měl kádr Chelsea opustit, je útočník Fernando Torres. Ten nastřílel v dresu Blues ve 110 ligových zápasech jen dvacet gólů a měl by být vyměněn do AS Řím za italského reprezentanta Mattiu Destra. Pokud Španěl kývne na snížení platu, jeho dny na Stamford Bridge se zdají být rovněž sečteny.

Zůstane Petr Čech během podzimní části sezóny v Chelsea?
Ano, souboj s Courtoisem nevzdá
6 %
Odejde do PSG
67,7 %
Zamíří do Monaka
3,8 %
Posílí Real Madrid
15 %
Přestoupí nebo půjde na hostování do jiného klubu
7,5 %
Celkem hlasovalo 36605 čtenářů.

Reklama