Hlavní obsah

Nemluvte jen o Di Maríovi. Třeba přijde Vidal, nebo dokonce Messi, žertoval kouč Rudých ďáblů Van Gaal

Manchester/Praha

Nizozemský diktátor na lavičce Manchesteru United Louis van Gaal měl jiné představy o svém působení u Rudých ďáblů. Proto rozčarování, které po úvodních dvou kolech Premier League zažívá. Po domácí prohře se Swansea totiž jeho tým jen remizoval na Sunderlandu a po dvou odehraných kolech má na kontě pouhý bod. „Chybí nám potřebná sebedůvěra,“ vysvětloval Van Gaal rozpačitý vstup do sezóny.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Smutný kouč Manchesteru United Louis van Gaal, jeho tým stále čeká v novém ročníku Premier League na vítězství.

Článek

Následky utrápené předchozí sezóny pociťuje Manchester United i v novém ročníku. Alespoň nizozemský kouč Van Gaal, který přišel na Old Trafford hned po světovém šampionátu, na němž vybojoval s oranjes bronz, si to myslí.

„Myslím, že naše výkony a bodové zisky jsou v přímé úměře se sebedůvěrou, která mužstvu stále chybí. V přípravě během amerického turné jsme hráli mnohem lépe než teď v ligové soutěži, která na hráče doléhá," glosoval vystoupení svých nových svěřenců v prvních dvou zápasech.

Příští zápas potřebujeme vyhrát, ví Van Gaal

„Zisk jediného bodu je pro Manchester United málo," uznal po remíze na Sunderlandu, kde jeho tým šel do vedení už po sedmnácti minutách gólem Maty, ale na vítězství přesto nedosáhl. „Ztráceli jsme hodně míčů v situacích, kdy jsem to nečekal. I tak jsme měli převahu, ale bez toho, abychom si vytvářeli šance, z čehož jsem rovněž zklamaný," nechal se slyšet Van Gaal.

„Musíme se zlepšit, ale zatím nedokážu říci, jak dlouho to potrvá. Potřebujeme vyhrát příští zápas a jsem přesvědčen, že se důvěra do řad mého mužstva zase vrátí," sliboval nizozemský kouč s nadějí, že v sobotu na půdě nováčka Burnley by se jeho Manchester United měl konečně dočkat výhry.

Dost možná, že už u toho bude Di María, jehož přestup z madridského Realu je považován za hotovou věc. „Dokud nebude přestup stvrzený, nemohu k němu nic sdělovat," odmítl Van Gaal třeba jen naznačit, v jakém stadiu je momentálně jednání o angažování Di Maríi.

„Ale nemluvte jen o Di Maríovi, možná přijde i Vidal a třeba i Messsi," žertoval Van Gaal s novináři.

Reklama

Související témata: