Hlavní obsah

Legenda se loučí. Lampard po 15 letech v anglické reprezentaci skončil

Londýn

Anglický fotbalový záložník Frank Lampard ukončil v 36 letech reprezentační kariéru. Za národní tým odehrál za patnáct let 106 zápasů a vstřelil 29 gólů. Naposledy v reprezentačním dresu nastoupil na mistrovství světa v Brazílii v závěrečném utkání ve skupině s Kostarikou, v němž vedl mužstvo jako kapitán. Po remíze 0:0 pro Angličany šampionát skončil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Frank Lampard ještě v dresu Chelsea v utkání Superpoháru s Bayernem Mnichov.

Článek

Po mistrovství světa si vzal čas na rozmyšlenou a nyní před začátkem kvalifikace na Euro 2016 oznámil, že v národním týmu už se neobjeví. "Bylo to pro mě těžké rozhodování, proto jsem si dával tolik načas," uvedl Lampard, pro kterého je letošek rokem velkých změn.

Po třinácti letech skončil v Chelsea a upsal se novému klubu zámořské MLS New York City. Nejprve však bude půl roku hostovat v Manchesteru City.

Právě kvůli blížícímu se americkému angažmá se Lampard rozhodl, že bude více času věnovat rodině. "Také se chci soustředit na to, abych byl schopen v příštích letech podávat pravidelně maximální výkony v klubu," prohlásil.

Anglická reprezentace přišla o druhou velkou oporu poté, co v červenci oznámil odchod kapitán Steven Gerrard z Liverpoolu.

Reprezentační kouč Roy Hodgson ocenil Lampardův přínos na hřišti i příkladné vystupování mimo něj. "Přes sto zápasů v reprezentaci se povedlo odehrát jen hrstce profesionálů, je ve vybrané společnosti. Národnímu týmu za těch patnáct let sloužil excelentně," uvedl Hodgson. "Je mi to líto, ale chápu ho a respektuji to," komentoval Lampardův krok.

Reklama

Související témata: