Hlavní obsah

Van Gaal prosí fanoušky. United prožili historické ponížení v den rekordního přestupu

Milton Keynes

Hororový začátek angažmá trenéra Louise van Gaala v Manchesteru United nabral novou dimenzi v úterý v noci po ponižující porážce od třetiligových MK Dons 0:4 v Ligovém poháru. A to v den rekordního přestupu argentinského fotbalisty Ángela Di Maríi za 59,7 miliónů liber z Realu Madrid právě na Old Trafford. Nizozemský kouč prosí fanoušky o trpělivost, ale ti chtějí bleskurychlý návrat na výsluní.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Zdrcená trenérská lavička Manchesteru United. Louis van Gaal (uprostřed) a jeho asistent Ryan Giggs (druhý zleva) sledují marnou snahu svých svěřenců.

Článek

„Fanoušci musí věřit naší filosofii, stavíme tým, který nemůžeme udělat za měsíc. Je to zklamání, ale doufám, že zachovají víru v náš klub," apeloval po utkání kouč.

K jistě nemalé škodolibé radosti fanoušků Arsenalu, se na demolici United v Milton Keynes, kde mimo jiné sídlí třeba stáj formule jedna Red Bull, podílel dvěma góly kmenový hráč Kanonýrů Benik Afobe, další dvě branky přidal Will Grigg.

Podle Van Gaala, jenž do zápasu poslal oproti lize notně překopanou jedenáctku, chybělo jeho týmu taky trochu štěstí.

Chybělo i štěstí

„Výběru hráčů nijak nelituji. Máme devět zraněných hráčů a celkově velmi mladý tým. Viděl jsem na něm snahu zahrát své maximum, více asi nejde očekávat. Dělali jsme obrovské chyby, které si nemůžeme dovolit, pak je těžké zápas otáčet. Neměli jsme štěstí, aby se nám podařilo proměnit šance, ale alespoň jsme si je vytvářeli," pokračoval kouč.

„Jsem samozřejmě zklamaný, ale ne šokovaný, protože vím, co se může ve fotbale stát. Navíc MK Dons hráli velmi dobře, agresivně a měli i trochu štěstí při proměňování šancí," dodal Van Gaal, jenž v soutěžních zápasech v novém angažmá vybojoval ze tří zápasů jediný bod za remízu.

Jeho protějšek Karl Robinson samozřejmě prožíval zcela opačné emoce. „Byl jsem trochu v šoku, když jsem po zápase odcházel a viděl skóre na tabuli. To je něco, o čem hráči sní. Soupeř má v týmu superhvězdy, které jsou denně na očích. To my rozhodně nejsme," radoval se trenér domácích.

Reklama

Související témata: