Hlavní obsah

Nechutný útok na Čecha. Fanoušek mu připomněl zákrok, při němž mu praskla lebka

Slovní pošťuchování mezi Petrem Čechem a fanoušky pokračuje. Před pár dny fotbalový brankář na Twitteru vtipným způsobem "usadil" fanouška Manchesteru United, který si do něj rýpl dotazem na výkony nové gólmanské jedničky Chelsea Thibauta Courtoise, jenž českého reprezentanta vystrnadil z brány. A jeden z fanoušků mu následně ne zrovna vybíravým způsobem připomněl osudný zákrok Stephena Hunta, od kterého český brankář musí nosit ochrannou helmu.

Foto: Carmen Jaspersen, ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech.

Článek

"Petře, jak se daří tvému kamarádovi Courtoisovi v bráně Chelsea?" rýpl si nedávno jeden z fandů Rudých ďáblů, kterým se vstup do nové sezóny vůbec nevydařil. "Mnohem lépe než týmu, kterému fandíš," zareagoval bleskově a humorně zkušený brankář na provokatéra.

Slovní přestřelka mezi ním a fanoušky pokračovala i během úterního večera v době, kdy United utrpěli v Ligovém poháru senzační porážku 0:4 na hřišti třetiligového Milton Keynes. "Fotbal je plný neuvěřitelných momentů. Během zápasu se může stát opravdu cokoliv. To je důvod, proč fotbal miluji," napsal Čech.

Za to se dočkal ostrých reakcí od fanoušků, které se o chvíli později dalším tweetem snažil uklidnit. "Lidi, tohle není rýpání...Tohle bych nikdy nečekal. A v tom tkví krása fotbalu," napsal gólman Blues.

Fanoušci se Čecha zastali

To už nevydržel jeden z fandů, jehož reakce byla však hodně přehnaná. Poslal mu fotografii z října 2006, kdy Čechovi irský záložník Stephen Hunt z Readingu způsobil frakturu lebky. "Někdo mě právě takhle 'poškádlil'," komentoval Čech trpce přiložený snímek, který fanoušek doplnil popiskem: "Už předtím měl nosit ochrannou helmu".

Fandové se však dvaatřicetiletého brankáře na sociální síti okamžitě zastali a příspěvek provokatéra odsoudili. "Tohle není vtipné. Bylo to (zákrok) nebezpečné," napsal třeba uživatel s přezdívkou Tevon96.

"Petře, lidi jsou kreténi. Ignoruj to! Chtějí jen upoutat pozornost, i když je to negativní pozornost," přidal na Twitteru jiný fanoušek.

Reklama

Související témata: