Hlavní obsah

Eto'o se po přestupu do Evertonu do další slovní války s "loutkou" Mourinhem nepustil

Londýn/Praha

Do další slovní přestřelky s koučem Chelsea se nepustil. Natož aby s Mourinhem rozpoutal novou válku, jak se po odchodu kamerunského legionáře Samuela Eto'a ze Stamford Bridge očekávalo. „Jediné, co udělám, bude v tuto chvíli to, že mu poděkuji,“ zdržel se třiatřicetiletý fotbalista veškerých poznámek a jízlivých průpovídek na adresu kontroverzního portugalského kouče poté, co ho Everton představil jakou svou novou akvizici.

Foto: Barry Coombs, ČTK/AP

Kamerunský útočník Samuel Eto'o se do nové války s Mourinhem nepustil.

Článek

Přitom se čekalo se, že se do Mourinha pustí, když už opustil Chelsea a na dva roky se upsal Evertonu. Vždyť ti dva se na jaře dvakrát nemuseli. Zvláště poté, co francouzská stanice Canal Plus zveřejnila záběry, na kterých portugalský trenér před interview se zástupci televize v rozhovoru se švýcarským podnikatelem zpochybňoval věk kapitána reprezentace Kamerunu.

„Mám jednoho, kterému je dvaatřicet let. Možná ale pětatřicet, kdo ví?" žertoval Mourinho a jeho šprýmování se dostalo na světlo světa. Eto'ovi, jenž se stal čtyřikrát nejlepším fotbalistou Afriky, se to pochopitelně pranic nelíbilo, takže označil trenéra za loutku a blázna.

„Na rozdíl od toho, co říká loutka o mém věku, se cítím stále fyzicky fit. Ve třiaatřiceti jsem na tom opravdu dobře. A testy dokonce prokázaly, že mnohem lépe, než spousta mladých hráčů," reagoval na Portugalcovy invektivy.

Eto'o Mourinhovi děkoval

Na vzájemné averzi nic nezměnilo, že Mourinho označil svůj komentář za absolutně nešťastný a francouzským novinářům vyčetl, že porušili všechny etické normy.

Eto'o ale neměl po příchodu do Evertonu sebemenší chuť pouštět se do další přestřelky s Mourinhem. „Díky němu jsem se mohl z Machačkaly vrátit a znovu hrát Premier League, za což mu chci poděkovat," překvapil všechny přítomné.

Dost možná, že si pomstu nechá až na trávník. V nastávajícím ligovém duelu se totiž Mourinhova Chelsea střetne právě s Evertonem, v jehož dresu vyrukuje vůbec poprvé Eto'o. Ten po návratu z Machačkaly nastoupil za Blues v 35 zápasech, přičemž nastřílel tucet gólů.

„Nijak tím nejsem znepokojen, natož abych se snad nechal iritovat tím, že budu hrát proti bývalému týmu. Pro mě je teď nejdůležitější integrovat se mezi nové spoluhráče a co nejlépe se připravit na první zápas, který hrajeme shodou okolností proti Chelsea," odmítl úvahy o pomstě Eto'o, který bude s týdenním příjmem 75 tisíc liber patřit k nejlépe placeným fotbalistům Evertonu.

Reklama

Související témata: