Hlavní obsah

Mourinho ztratil s Torresem trpělivost, poslal ho na hostování do Itálie

Londýn

Ačkoliv dlouhodobě trenér fotbalistů Chelsea José Mourinho prohlašoval, že hodlá spoléhat na schopnosti útočníka Fernanda Torrese, nakonec nejdražší posila Blues v historii v londýnském celku končí. Alespoň na dva roky. Na tak dlouhou dobu poslala Chelsea třicetiletého Španěla hostovat do AC Milán.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Fernando Torres se loučí s Chelsea i s trenérem Mourinhem, odchází na hostování do AC Milán.

Článek

„Chci, aby zůstal. Bude pro nás hodně užitečný. Bude hrát a dávat góly," prohlašoval o Torresovi portugalský trenér před nedávnem. Nyní však přehodnotil plány a poslal Torrese, který v Chelsea působil od roku 2011, do milánského AC.

Třicetiletý Torres patřil při angažmá v Atlétiku Madrid a Liverpoolu k nejlepším útočníkům světa. Jenže po rekordním přestupu do Chelsea mu vyschl střelecký prach. Během 172 startů za Blues nastřílel pouhých 45 gólů. Nejslavnější z nich byl ve finále Evropské ligy 2013 proti Benfice Lisabon. V Premier League se během tří a půl sezóny prosadil dvacetkrát, což většina kanonýrů stihne během jediné sezóny.

Torresovo hostování již potvrdily oba celky. Španěla ještě čeká v milánském týmu zdravotní prohlídka a vyjednávání o podmínkách smlouvy.

Mourinho spoléhá od nové sezóny nejvíce na novou posilu z Atlétika Madrid Diega Costu, na lavičce má navíc k dispozici svého oblíbence Didiera Drogbu.

Reklama

Související témata: