Hlavní obsah

Slovenského stopera Liverpoolu Škrtela čeká pauza kvůli prasklé holeni. Agger se vrací domů

Liverpool

Slovenský obránce Martin Škrtel z Liverpoolu vypadl zhruba na tři týdny ze hry kvůli zranění nohy, které utrpěl v druhém kole anglické fotbalové ligy s Manchesterem City. Tým z přístavního města navíc opouští další zadák, dánský fotbalista Daniel Agger bude hrát za Bröndby Kodaň, kde působil před svým přestupem na Anfield.

Foto: Darren Staples, Reuters

Martin Škrtel (vlevo) v červeném dresu slavného Liverpoolu.

Článek

„Mám prasklou holeň v levé noze. Dva až tři týdny si musím dopřát odpočinek. Mrzí mě, že jsem vypadl na začátku sezóny, na kterou jsem se hodně těšil," řekl deníku Šport Škrtel, který utrpěl zranění po zákroku záložníka Yayi Tourého.

Devětadvacetiletý slovenský obránce také zmešká přípravný zápas národního týmu proti Maltě, který se bude hrát 4. září v Žilině. V následném úvodním duelu kvalifikace mistrovství Evropy s Ukrajinou by nastoupit nemohl kvůli trestu za vyloučení v loňském kvalifikačním utkání s Řeckem.

"Naskytla se šance vrátit se domů do Bröndby a v téhle fázi kariéry to považuji za správné rozhodnutí. Nikam jinam bych nepřestoupil," uvedl devětadvacetiletý Agger, dvojnásobný nejlepší fotbalista Dánska, který od trenéra Brendana Rodgerse nedostával tolik příležitostí jako v minulosti.

Dánskému klubu pomohl Agger v roce 2005 vybojovat domácí double, pak ho za šest miliónů liber koupil Liverpool. S anglickým klubem získal Anglický a Ligový pohár, Superpohár a postoupil do finále Ligy mistrů v roce 2007.

Reklama

Související témata: