Hlavní obsah

Nová bitva londýnské války. Chelsea a Arsenal se rvou o francouzského reprezentanta

Londýn
Aktualizováno

Vztah manažera Chelsea Josého Mourinha a lodivoda Arsenalu Arséna Wengera je dlouhodobě přinejlepším na bodě nula. Portugalec svého kolegu po loňském návratu do Premier League neustále před novináři napadá, situaci ještě vyostřil přestup klubové legendy Kanonýrů Cesca Fábregase právě k londýnským rivalům. Lokální válka nyní otevřela novou frontu - Blues se totiž snaží těsně před uzávěrkou přestupů získat útočníka Loica Rémyho z Queens Park Rangers. Chelsea už aktivovala hráčovu výstupní klauzuli a jedná s jeho zástupci. Stejné kroky ale učinil také Arsenal...

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Francouzský útočník Loic Rémy zatím v nové sezóně nastupuje v červenočerném dresu QPR.

Článek

Trenér José Mourinho si Francouze vybral jako náhradu za španělského fotbalistu Fernanda Torrese, který je na odchodu do AC Milán. Chelsea aktivovala Rémyho výstupní klauzuli ve smlouvě, která zní na částku 8 miliónů liber (280 miliónů korun).

Sedmadvacetiletý Rémy byl připraven nastoupit k sobotnímu ligovému utkání proti Sunderlandu, ale trenér Harry Redknapp ho na poslední chvíli ze sestavy vyškrtl. „Měl jsem telefon a zdá se, že je to hotové. Pokud vím, je to Chelsea," prozradil kouč.

Jenže to nebyl ani zdaleka poslední dramatický zvrat ve velké letní kauze přestupu Loica Rémyho. Na poslední chvíli totiž hledá náhradu za dlouhodobě zraněného forvarda Oliviera Girouda další londýnský celek Arsenal.

Kanonýři byli sice spojováni s takovými jmény, jako jsou jihoamerické hvězdy Edinson Cavani a Radamel Falcao, prvně jmenovaný ale momentálně táhne francouzské PSG místo zraněné superhvězdy Ibrahimovice, Kolumbijec pak v sobotu nechtěně nechal skrze sociální síť uniknout novinu o tom, že v příští sezóně navlékne sněhobílý dres vítězů Ligy mistrů z Realu Madrid.

Kluby tlačí čas, přestupové období končí

Manažerovi Arsenalu Arsénu Wengerovi tak nakonec nezbylo, než poslechnout radu klubové legendy Raye Parloura, aby se pokusil na místo Girouda, který má zlomený kotník a jeho návrat na trávníky se očekává až v lednu příštího roku, přivést jedinou reálnou variantu - Rémyho. Do konce letního přestupového okna už totiž zbývají jen necelé dva dny.

Podle britských médií tak Wenger v sobotu večer napodobil velkého soka Mourinha a přislíbil QPR vyplatit výstupní klauzuli za služby francouzského kanonýra. Rémy teď tedy jedná s oběma zainteresovanými kluby a čeká, který mu nabídne lepší podmínky. Velkou výhodou Arsenalu je, že by v jeho kádru byl Francouz momentálně útočníkem číslo 1 na úkor reprezentačního kolegy Girouda, zatímco v Chelsea tuto roli již naplňuje jiná letní posila Diego Costa.

Záhadné nesrovnalosti při lékařské prohlídce

Zajímavostí celé kauzy je, že Rémy byl toto léto již takřka oběma kopačkami v jiném anglickém celku Liverpoolu. Reds totiž v tu dobu jako jediní zájemci akceptovali útočníkovi požadavky na plat 80 tisíc liber týdně, jenže forvard neprošel vstupní lékařskou prohlídkou, která údajně ukázala nesrovnalosti v srdeční oblasti. Liverpool následně od přestupu raději ustoupil. Podobný problém navíc v Rémyho kariéře nenastal poprvé.

Rémy přišel do QPR loni v lednu z Marseille, po sestupu klubu do druhé ligy strávil minulou sezónu na hostování v Newcastlu, kde vstřelil 14 ligových branek. Za Francii odehrál 27 zápasů, dal pět gólů a byl i členem týmu na letošním MS v Brazílii.

QPR získali bývalého hráče obou londýnských rivalů

Za QPR bude naopak nově nastupovat bývalý hráč Arsenalu i Chelsea Lassana Diarra. Někdejší francouzský reprezentační záložník přestoupil po ročním angažmá v Lokomotivu Moskva. „Mám radost, že jsme ho získali. Je to špičkový hráč," řekl trenér Redknapp po sobotním souboji s Černými kočkami.

Jak dopadne letní sága přestupu Loica Rémyho?
Přestoupí do Arsenalu.
57,7 %
Bude hrát za Chelsea.
34,1 %
Odejde do jiného klubu.
1,8 %
Zůstane v kádru QPR.
6,4 %
Celkem hlasovalo 6035 čtenářů.

Reklama

Související témata: