Hlavní obsah

Odsunutý Čech má na přestup necelé dva dny, PSG mu chce přivést i oblíbeného kouče

Další velkou ságou fotbalového léta je osud reprezentačního gólmana Petra Čecha v Chelsea. S londýnským týmem vybojovala klubová legenda každou dostupnou trofej, po deseti letech ale musel zkušený gólman přenechat místo týmové jedničky mladému Belgičanovi Thibautu Courtoisovi. Čech má dva dny na to, aby barvy Blues vyměnil za novou výzvu, nebo si rychle zvykl na vysedávání na lavičce. Něco takového by jistě neviděl rád ani reprezentační kouč Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman Chelsea Petr Čech už vyhlíží svůj návrat mezi tyče.

Článek

Těsně po skončení minulé sezóny se začalo živě diskutovat o několika ožehavých otaznících, které bude třeba rozlousknout před startem té nové. Jedním z velkých témat byla i otázka brankářů v londýnské Chelsea.

Manažer José Mourinho se mohl spolehnout na dlouholetou stálici a jednoho z nejlepších světových gólmanů Petra Čecha, jenže v záloze měl ještě asi nejlepšího mladého brankáře v Evropě Thibauta Courtoise, který nechtěl strávit už čtvrtou sezónu za sebou na hostování v Atlétiku Madrid.

Kdo z nich ale bude jedničkou? Mourinho dlouho mlžil, ale po pár zápasech nové sezóny se zdá být vše jasné. Prvním gólmanem se stal asi i kvůli větší perspektivě Courtois, kterého má Čech na trénincích udržovat v plné koncentraci, jak se tak říká na špičkách. Ano, portugalský kouč chce v klubu obě hvězdy, které by mu tak daly asi nejlepší brankářské zázemí v branži.

Čas na přestup se neúprosně krátí

Jenže pro Čecha je v jeho bohaté kariéře pozice dvojky cizí a vysedávání na lavičce je navíc zbytečným mrháním jeho talentem i zkušenostmi, jež může ještě několik uplatňovat v brance některého z evropských top týmů.

Do konce letního přestupního termínu zbývají jen necelé dva dny. Pokud chce tedy reprezentační brankář změnit působiště, není již na co čekat. Postupně také ubývá případných destinací s tím, jak si týmy vybírají z dostupných gólmanů na přestupovém trhu.

Asi nejpravděpodobnější variantou pro případný přestup tak zůstává francouzské PSG. Šejkové ve vedení bohatého klubu plného velkých hvězd už podle Daily Mailu kontaktovali funkcionáře Chelsea s nabídkou za českého brankáře, který teď zvažuje své možnosti.

Pařížská puberta - pravidla jsou od toho, aby se porušovala

PSG má po zavedení Finančních pravidel UEFA omezené zdroje na přestupy, což se toto léto snaží obejít nikoli levnějšími nákupy, nýbrž hostováním slavných tváří. Částka za roční zapůjčení se přitom v případě pařížského klubu rovná standardní přestupové sumě běžné fotbalové organizace. Stejný trik se snaží šejkové využít i v případě Petra Čecha.

Kromě českého gólmana je v Paříži zájem také o Čechova oblíbeného trenéra brankářů Christopha Lollichona, kterého českému hráči přivedla svého času Chelsea z Čechova bývalého působiště Rennes. Jestli PSG oba muže nakonec opravdu získá, bude známo do zítřejší půlnoci, kdy končí letní přestupové okno.

Jaký bude nejbližší sportovní osud gólmana Petra Čecha?
Zůstane v Chelsea a bude leštit lavičku.
16,1 %
Londýn neopustí a vybojuje si zpátky post jedničky.
4 %
Odejde do PSG.
73,5 %
Přestoupí do jiného klubu.
6,4 %
Celkem hlasovalo 28966 čtenářů.

Reklama

Související témata: