Hlavní obsah

Čech nebude jako já, Chelsea klidně opustí, varuje Cudicini

Londýn

Deset let stará historie se opakuje. Do Chelsea přišel mladý perspektivní brankář a dosavadní jednička mezi tyčemi se musí spokojit s vysedáváním na lavičce. V roce 2004 dorazil na Stamford Bridge Petr Čech a Carlo Cudicini mu musel vyklidit pozici týmové jedničky. Italský brankář tehdy v Blues zůstal, český brankář se ale podle něj s pozicí druhého brankáře za Thibautem Courtoisem nespokojí.

Foto: Profimedia.cz

Odejde Petr Čech (vpravo) kvůli Thibautu Courtoisovi z Chelsea?

Článek

Trenér Mourinho by si přál, aby se česká gólmanská jednička stále prala o své místo na slunci, většina fotbalových expertů ale předpokládá, že pokud Portugalec ponechá v bráně na většinu zápasů Belgičana, Čech ze Stamford Bridge odejde. A to i přesto, že plzeňský rodák žije v Londýně už deset let a s rodinou je ve městě nad Temží spokojený.

Když byl v podobné situaci před deseti lety Cudicini, rozhodl se v Chelsea zůstat. „To ale neznamená, že Petr udělá to samé," varoval Cudicini pro London Evening Standard. „Obě situace totiž nejsou totožné. Já byl tehdy, když Petr (do Chelsea) přišel, jedničkou tři roky a neměl jsem takové renomé a zkušenosti, jako má teď Petr," pokračoval gólman, který z Chelsea odešel až v roce 2009.

„On může jít kamkoliv. Jakýkoliv tým by ho bral všemi deseti, což se tehdy v mém případě říci nedalo. Brankář jeho kalibru se pokusí získat pozici týmové jedničky zpět, ale pokud Courtois bude odvádět dobré výkony, tak si nemyslím, že Petr zůstane," míní současný brankář LA Galaxy.

O Čecha má zájem nejeden klub, nejhlasitěji se hovoří o pařížském Saint-Germain. „Možná to bude (přestup) v lednu, možná už na konci roku, ale nevěřím, že (na Stamford Bridge) zůstane. To je můj názor, ale možná se mýlím," uzavřel čtyřicetiletý brankář.

Odejde Petr Čech z Chelsea?
Ano
91,8 %
Ne
8,2 %
Celkem hlasovalo 34215 čtenářů.

Reklama

Související témata: