Hlavní obsah

United vypálili rybník Realu i nenáviděným rivalům z City a podepsali kanonýra Falcaa

dfk, jisSport.cz
Aktualizováno

Kolumbijský kanonýr Radamel Falcao po roce opouští francouzské Monako. Osmadvacetiletý fotbalista odchází na roční hostování do Manchesteru United. Red Devils zaplatí 6 miliónů liber, součástí dohody je podle britské stanice BBC i opce na trvalý přestup, která zní na 43,5 miliónu liber (zhruba 1,5 miliardy korun).

Foto: Twitter

Radamel Falcao už patří Manchesteru United.

Článek

Jeden z největších rébusů posledního dne letních přestupů zná své řešení. Jihoamerický snajpr Radamel Falcao opouští po pouhém roce fotbalové knížectví v Monaku a stěhuje se na roční hostování do Manchesteru United.

"Manchester United je skvělý klub, jeden z nejlepších na světě. Jsem nesmírně šťastný, že tady můžu být," uvedl Falcao krátce po svém přesunu. Z transferu byl nadšený i manažer Louis van Gaal. "Když se naskytne šance získat hráče takového kalibru, nesmíte ji nemůžete takovou příležitost propásnout," prohlásil.

United nechtějí zopakovat loňskou prachbídnou sezónu pod Davidem Moyesem. Úvod angažmá navíc vůbec nevyšel ani vzývanému zachránci Lousi van Gaalovi, a tak se vedení slavného klubu snaží zachránit, co se dá, na přestupovém trhu.

United už toto léto utratili 150 miliónů liber a dokonce zlomili rekord nejdražšího britského přestupu v historii, když za 59,7 miliónu liber (2,08 miliardy korun) přivedli z Realu Madrid Angela Di Maríu. Kromě argentinského štírka oblékají barvy Rudých ďáblů nově také levý bek Luke Shaw, španělský záložník Ander Herrera a levý bek Marcos Rojo, který ale čeká na udělení pracovního povolení na ostrovech.

Dalším přírůstkem se stal na Old Trafford Van Gaalův oblíbený svěřenec z nizozemského kádru na nedávném MS v Brazílii Daley Blind. Fotbalový univerzál v pondělí uzavřel svůj přestup z Ajaxu za 14 miliónů liber (490 miliónů korun).

Vrátí se Falcao po zranění do ideální formy?

V útoku manchesterského celku, který ve třech kolech nové sezony anglické ligy ještě nevyhrál, se Falcao potká s Robinem van Persiem a kapitánem týmu Waynem Rooneym.

Falcao v Monaku působil od loňského května, do knížecího klubu přišel za zhruba 50 miliónů eur z Atlética Madrid. Se španělským klubem vyhrál Evropskou ligu, v níž triumfoval také s Portem. V obou případech se navíc stal nejlepším střelcem soutěže.

Za Monaco odehrál Falcao dvacet zápasů a vstřelil jedenáct gólů. V kolumbijské reprezentaci má bilanci 51 utkání a 20 branek, na letním mistrovství světa však útočník, o kterého údajně stály také Manchester City, Arsenal, Real Madrid a Juventus, chyběl kvůli zranění kolena.

Reklama

Související témata: