Hlavní obsah

Rebel Balotelli zpět na ostrovech. Zaslouží si další šanci, tvrdí legenda Ševčenko

Když zkraje loňského roku italský fotbalista Mario Balotelli do milánského AC přicházel, nebyl si jistý, zda by se chtěl na ostrovy ještě někdy vrátit. Počasí, strava, doprava, to vše mu nesedělo. Přesto se po roce a půl rozhodl pro comeback v Premier League. V soutěži, kterou považuje za vůbec nejlepší na světě, bude místo Manchesteru City tentokrát nastupovat za konkurenční Liverpool. A není sám, kdo je přesvědčen, že učinil správný krok. "Udělal dobré rozhodnutí," komentuje odchod kontroverzního útočníka na Anfield Road bývalá hvězda AC Milán Andrej Ševčenko.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Mario Balotelli (vpředu) v prvním ligovém utkání v dresu Liverpoolu bojuje o míč s Younesem Kaboulem z Tottenhamu.

Článek

V Itálii neprožil Balotelli po fotbalové stránce úplně zlé angažmá, vždyť v 54 zápasech nasázel 30 gólů. Jenže ačkoliv s balónem dokáže divy, ani v Miláně se nevyhnul excesům a kontroverzním výstřelkům.

Nyní se vrátil zpět do Anglie, kde v minulosti taktéž lítal z maléru do maléru. Z Etihad Stadium se pakoval nedlouho poté, co se dostal do lehké rvačky s někdejším koučem Citizens Robertem Mancinim. Ani na světovém šampionátu v Brazílii příliš nezářil. Síť rozvlnil jen v duelu s Anglií a konec Squadry azzurry na turnaji již po základních skupinách neodvrátil. Na Anfield Road by měl nahradit hvězdného Luise Suáreze, který zamířil v létě do Barcelony. Řada fanoušků Liverpoolu však o platnosti nové posily za 16 miliónů liber pochybuje.

Risk, či super kauf?

Velký risk manažera Brendana Rodgerse, nebo super kauf? Legendární Ukrajinec Ševčenko si myslí, že obě strany udělaly dobře. "Pokud Mario nebyl v Miláně šťastný a klub s ním také nebyl spokojen, byl odchod správným rozhodnutím," řekl Ševčenko pro italský deník Gazzetta dello Sport.

Balotelli už má za sebou první zápas v novém dresu. Na hřišti Tottenhamu, kde Reds o víkendu zvítězili 3:0, se dostával do šancí, žádnou z nich však nedokázal proměnit. Ševčenko ale věří, že se kontroverzní Ital gólově brzy prosadí. "Viděl jsem Maria v akci před dvěma lety na EURU a byl fantastický. Odmítám věřit, že to všechno je najednou pryč," uvedl někdejší vynikající forvard.

"Mario si zaslouží další šanci a Liverpool mu ji dá. Je to skvělý tým s ambicemi na vítězství v Lize mistrů. Je na Balotellim, aby překonal problémy a vzal osud zase zpět do svých rukou," dodal Ševčenko.

Reklama

Související témata: