Hlavní obsah

Skoro se zdálo, že La liga a bundesliga jsou lepší. Ale pak přišel do Anglie Falcao, oddychl si Neville

Londýn

Z Premier League se v posledních sezónách vytrácely největší hvězdy, a to zejména na Pyrenejský poloostrov do Barcelony nebo Realu Madrid. I letos se španělským celkem nechala zlákat největší star anglické nejvyšší soutěže Luis Suárez. Ligu na Britských ostrovech ale zase posílili Diego Costa, Alexis Sánchez, navrátilec Mario Balotelli či Ángel di María. „Ale hlavně Falcao,“ těší někdejšího obránce Rudých ďáblů Phila Nevilla.

Foto: Twitter

Radamel Falcao, jedna z největších posil Manchesteru United.

Článek

Stejně jako v minulých letech i letos byl tým z Manchesteru na přestupovém trhu jedním z nejaktivnějších. Ale tentokrát ne bohatí šejkové z Manchesteru City, ale Red Devils z United. Přestupový bonbónek se vedení z Old Trafford podařilo získat v hektický závěrečný den přestupů, když do týmu přivedlo kolumbijského střelce Radamela Falcaa.

„Je skvělé, že hráč takové špičkové kvality, jakým Falcao je, přichází do Premier League. Ztratili jsme Luise Suáreze, ztratili jsme Garetha Balea a někdo už by si mohl začínat myslet, že La Liga nebo bundesliga začínají být kvalitnější než Premier League," řekl pro BBC bývalý obránce Manchesteru United Neville.

Stále jsme nejlepší, věří Neville

Neville si stejně jako každý anglický fanoušek zakládá na tom, že právě týmy na ostrovech mají ve svých kádrech nejlepší hráče, a že vyhrát tamní soutěž je náročnější než kdekoliv jinde. „Ale myslím, že jsme prokázali, že s velkou pravděpodobností máme tu nejlepší ligu na světě, a že do Anglie přicházejí jen ti nejlepší hráči," dodal pyšně devětatřicetiletý Neville.

Přestu Falcaa do United považuje za šokující. „Byl to ‚wow' přestup! Věděl jsem, že směřuje do Manchesteru, ale ne do Manchesteru United. Byl jsem přesvědčený, že skončí v Manchesteru City. Ale United potřebovali tak špičkového hráče. Když se zpráva roznesla, fanoušci týmu z Old Trafford určitě oslavovali," myslí Neville.

Podobnou dobrou zprávu příznivci United skutečně potřebovali. V minulé sezóně, v níž po odchodu Alexe Fergusona vedl tým neúspěšný David Moyes, skončil Manchester United až na sedmé pozici. Nevydařil se mu ani start do probíhajícího ročníku Premier League. Hráči pod vedením Louise van Gaala jednou prohráli a dvakrát remizovali a krčí se na 14. příčce tabulky.

Která fotbalová liga v Evropě je nejlepší?
Anglická Premier League
65,9 %
Španělská La Liga
19,4 %
Německá bundesliga
11,2 %
Italská Serie A
1,1 %
Francouzská Ligue 1
0,5 %
Jiná liga
1,9 %
Celkem hlasovalo 6864 čtenářů.

Reklama

Související témata: