Hlavní obsah

Manchester United počítá kvůli absenci v pohárech s nižšími příjmy

Manchester

Slavný anglický klub Manchester United počítá s tím, že jeho tržby a zisk budou v této sezóně kvůli neúčasti v lukrativních evropských soutěžích výrazně nižší než v předchozích letech. Dvacetinásobný anglický mistr zveřejnil odhad, podle něhož klub očekává příjmy 385 až 395 miliónů liber a zisk mezi 90 a 95 milióny liber. Rudí ďáblové přitom přes léto utratili 150 miliónů liber (asi 5,1 miliardy korun), které investovali do zkvalitnění kádru.

Foto: Darren Staples, Reuters

Letní posila Manchesteru United Ángel Di María a manažer Rudých ďáblů Louis van Gaal na Old Trafford.

Článek

Manchester, který v uplynulé sezóně obsadil v Premier League sedmé místo, uzavřel finanční rok, počítaný do června, s příjmy ve výši 433 miliónů liber a ziskem 130 miliónů. O rekordní čísla se postaraly především nové vylepšené vysílací a sponzorské smlouvy.

Po nevydařené sezóně, v níž Manchester poprvé od roku 1995 nepostoupil do Ligy mistrů, vedení klubu propustilo trenéra Davida Moyese a nový kouč Louis van Gaal dostal k dispozici 150 miliónů liber na nákup posil.

Na Old trafford získali takové borce, jakými jsou Radamel Falcao, Ángel di María, Marcos Rojo, Ander Herrera, Luke Shaw či Daley Blind. Vstup týmu do nového ročníku byl ale katastrofální. Manchester v úvodních třech ligových kolech získal jen dva body za remízy a navíc vypadl z Ligového poháru.

Reklama

Související témata: