Hlavní obsah

Chelsea si dlouhodobým kontraktem pojistila Courtoise. Opustí Čech Stamford Bridge?

Londýn

Belgický fotbalový brankář Thibaut Courtois bude v Chelsea působit dalších pět let. Londýnský klub podpisem smlouvy s Courtoisem dal jasně najevo, že s dvaadvacetiletým brankářem počítá i do budoucna. Dosavadní stálice Chelsea mezi tyčemi Petr Čech tak bude s největší pravděpodobností muset akceptovat roli týmové dvojky. Nebo Stamford Bridge v zimním přestupovém období opustit.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Thibaut Courtois může být spokojený, na Stamford Bridge podepsal pětiletý kontrakt.

Článek

Zpráva o tom, že vedení Blues připravuje Courtoisovi dlouhodobý kontrakt, vyplula na povrch již v přestávce, v níž se hrály kvalifikační zápasy o postup na evropský šampionát. Perspektivní brankář se Chelsea na dalších pět let upsal ve čtvrtek. „Jsem z tohoto nového kontraktu šťastný, opravdu mě tato smlouva na pět let těší," říká v oficiálním prohlášení na stránkách klubu belgický gólman.

„O mé budoucnosti už bylo takřka rozhodnuto, ale je příjemné vědět, že v následujících pěti letech budu zde (v Chelsea). Teď už se mohu koncentrovat jen na hru," dodal Courtois, který už v minulosti prohlásil, že by v týmu Blues nezůstával, pokud by mu trenér José Mourinho určil pozici týmové dvojky.

Tuto roli však od začátku sezóny plní Čech, kvůli němuž se v minulosti Courtois nechtěl na Stamford Bridge vrátit. Raději po tři sezóny hostoval v Atlétiku, kde se vypracoval mezi největší brankářské naděje současnosti. A klub i Mourinho, jak se zdá, se rozhodli do budoucna sázet na jeho schopnosti.

Ani Čech však ještě není za zenitem a ve svých dvaatřiceti letech může ještě několik let plnit roli týmové jedničky v některém jiném evropském top týmu. Lze se jen těžko domnívat, že by se jeden z nejuznávanějších gólmanů současnosti spokojil s pozicí dvojky. I proto se dá očekávat, že v zimním přestupním období Stamford Bridge opustí. Půjde do Paris Saint-Germain? Nebo někam jinam?

Opustí Petr Čech Stamford Bridge v zimním přestupním období?
Ano
91,2 %
Ne
8,8 %
Celkem hlasovalo 20585 čtenářů.

Reklama

Související témata: