Hlavní obsah

Welbeck nebyl pro Manchester United dost dobrý, proto šel do Arsenalu, vysvětlil Van Gaal

Manchester

Pro slavný a ambiciózní Manchester United nebyl dost dobrý, a tak musel do Arsenalu. Tak vysvětlil kouč Rudých ďáblů Louis van Gaal prodej anglického reprezentačního útočníka Dannyho Welbecka do konkurenčního londýnského klubu.

Takhle řádil Welbeck ve Švýcarsku. Van Gaal ho ale ve svém týmu už nechtěl.

 
Článek

Fotbalový tým z Old Trafford prožívá hororový začátek sezóny a tak na konci léta ještě mohutně posiloval. Během posledního přestupového období utratil 150 miliónů liber (cca 5,25 miliard korun), přišly mimo jiné hvězdy jako Ángel di María či Radamel Falcao.

Při tiskové konferenci, při níž představoval Falcaa a další posilu Daleyho Blinda, se Van Gaal rozpovídal i o Welbeckovi, jenž podle něj za svými spoluhráči v útoku zaostává.

„Všem hráčům jsem dal šanci, aby mě přesvědčili o svých kvalitách. Welbeck je tady od svých devíti let a po hostování v Sunderlandu odehrál za United tři sezóny, ale nemůže se svými statistikami rovnat Van Persiemu nebo Rooneymu. A to je pro nás standard. Proto jsem ho nechal odejít," vysvětloval Van Gaal.

Gary Neville nechápe

Welbeck se v týdnu blýskl v dresu Anglie dvěma góly při výhře 2:0 ve Švýcarsku v kvalifikaci o postup na EURO 2016, pravdou ale je, že ve 142 zápasech za United dal jen 29 gólů, což je v konkurenci výše zmíněných forvardů v dresu Rudých Ďáblů málo.

Gary Neville a Paul Scholes, bývalé opory United, se však nechali slyšet, že přestupovou politiku nechápou.

„Musím přiznat, že mi připadá prodej Danny Welbecka dost divný. Ale to je jenom můj názor. V létě se běžně prodávali krajní obránci za 14, 15, 16 miliónů liber. Jak je možné, že oni prodají za 16 miliónů Welbecka do Arsenalu? To mi hlava nebere. Vždyť s Arsenalem budou bojovat o elitní čtyřku," kroutil nechápavě hlavou Neville.

Manchester United v nové ligové sezóně ještě nevyhrál. Ve třech zápasech vybojoval jen dva body a vstřelil dva góly. V tabulce mu patří až 16. místo, má však k dobru nedělní utkání proti Queens Park Rangers.

Reklama

Související témata: