Hlavní obsah

Costa v Chelsea řádí. Není normální, směje se Mourinho

Londýn

Řádí jako černá ruka. Diego Costa je od příchodu na Stamford Bridge nezastavitelný, po čtyřech kolech fotbalové Premier League má na kontě už sedm gólů! Naposledy o víkendu se blýskl hattrickem, kterým přispěl k výhře Chelsea 4:2 nad Swansea. Bilance španělského útočníka dokonce zaráží i trenéra Josého Mourinha.

Foto: Toby Melville, Reuters

Diego Costa se v utkání proti Swansea radoval z hattricku.

Článek

„Pokud chcete vyhrávat, musíte být samozřejmě střelecky produktivní. Jenže dát ve čtyřech prvních zápasech sedm gólů je možná až moc. Vždyť nelze očekávat ani to, že jich vstřelí osm ve čtrnácti utkáních. Není to normální," prohlásil s úsměvem portugalský kouč, který opět nechal mezi náhradníky brankáře Petra Čecha.

O Costu, jenž na jaře došel s Atlétikem Madrid až do finále Ligy mistrů a dobyl s ním španělskou ligu, Mourinho hodně stál. Nakonec za něj Chelsea v létě poslala do Madridu 32 miliónů liber (1,1 miliardy korun). Obří investici začal splácet s takovou razancí, že po měsíci zlomil téměř sto let starý klubový rekord. Od roku 1928 se stal prvním hráčem Chelsea, který skóroval v každém z prvních čtyř utkání.

„Ukazuje se, že Chelsea udělala správnou věc, že si na Costu počkala a neangažovala ho už před rokem nebo letos v lednu. Až nyní v létě nastala ta správná chvíle. V současné době patří mezi nejlepší útočníky na světě," uvedl Mourinho.

Costa významně těží ze spolupráce se záložníkem Cescem Fábregasem, který na Stamford Bridge přestoupil z Barcelony. Proti Swansea mu připravil dvě branky. „Hrát s Fábregasem je snem každého útočníka. Ten chlap vidí pohyb, vidí přihrávku, není sobecký, vždy vytáhne správné řešení," rozplýval se Mourinho, který s Chelsea vévodí Premier League se stoprocentním bodovým ziskem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články