Hlavní obsah

Ronaldo se na Old Trafford vrátí, shodli se zahraniční experti

Madrid/Manchester

Jedna z největších fotbalových hvězd Cristiano Ronaldo čím dál častěji pokukuje po návratu na Old Trafford, odkud do Realu Madrid, kde doposud působí, přišel. A jak se zdá, i tentokrát Ronaldo dosáhne toho, co si vytyčil za cíl. Myslí si to alespoň fotbaloví experti jak ze Španělska, tak z Anglie.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo už nemá, co by v Madridu vyhrál. Rýsuje se jeho návrat do Manchesteru?

Článek

„Minulou sezónu vyhrál Ligu mistrů, čeho ještě může v Madridu dosáhnout? To je hlavní otázka," řekl expert Sky Sports Gary Neville, někdejší Ronaldův spoluhráč. Vítězství v Champions League byla také poslední trofej, která Portugalci zbývala v dresu Realu získat. S Bílým baletem totiž za pět let stačil vyhrát španělskou ligu, Španělský pohár i španělský Superpohár. Když teď uspěl po Lize mistrů v i Superpoháru UEFA, není už trofej, o kterou by Ronaldo ještě mohl usilovat.

Poslední vítěz Zlatého míče působí v Madridu od roku 2009, vždy ale pozorně sledoval, jak si jeho bývalý zaměstnavatel vede. Několikrát také poznamenal, že tehdejší trenér United Sir Alex Ferguson je pro něj něco jako druhý otec. „V posledních 12 až 18 měsících hovoří čím dál častěji o tom, jak mu schází Old Trafford," pokračuje Neville.

Vrátím se, sliboval Ronaldo

Toto například Ronaldo prohlásil na začátku září pro Daily Mail: „Miluji Manchester. Ví to každý, řek jsem to několikrát. Manchester je v mém srdci, mám tam spoustu opravdových přátel a fanoušci United – ti jsou skvělí. Věřím, že se jednoho dne vrátím".

Dalším důvodem může být i to, že prozatím druhý nejdražší hráč planety není v Realu zcela spokojený. Ještě nedávno bojoval se svým krajanem José Mourinhem, s nímž si zdaleka nevyhovuje tak jako kdysi s Fergusonem. Štve ho navíc i politika Realu. V minulém roce kritizoval odchod Mesuta Özila do Arsenalu, letos jeho tým opustili skvostní nahrávači Ángel di María a Xabi Alonso.

Kdyby se Ronaldo přece jenom vrátil na Old Trafford, minimálně s Argentincem Di Maríou by se znovu setkal. „Může se navíc zdát, že ziskem Di Maríi a Falcaa je Ronaldův návrat pravděpodobnější, protože Manchester prokázal záměr podepisovat světoznámé hráče," pokračuje ve své úvaze Neville.

A co peníze?

Takže se zdá, že je ruka v rukávě. Ronaldo se chce vrátit do United a United rozhodně nemá nic proti tomu, aby za ně hrála jedna z největších star současnosti. Je tu však ještě jeden otazník – peníze. Portugalec odcházel do Realu za ohromných 80 miliónů liber a v Realu má smlouvu ještě na další čtyři roky. Jisté tedy je, že vedení Rudých ďáblů bude muset madridskému celku vysázet pěkný balík. To by ale podle tradičně dobře informovaného Sky Sports nemělo představovat problém. Stejně jako týdenní gáže 500 tisíc liber. S touto informací zase přispěchal německý deník Bild.

S připravovaným Ronaldovým odchodem je smířen i španělský fotbalový expert Guillem Balague: „On sní o návratu do Manchesteru United a Manchester United má k dispozici všechny finanční prostředky potřebné k jeho nákupu," potvrdil odborník informaci Sky Sports.

„Mám docela přesnou představu o tom, kdy se k Rudým ďáblům vrátí. Nebude to za měsíc nebo za dva, ale on se do Manchesteru United vrátit chce a vše je připravené k tomu, aby se na Old Trafford také vrátil," míní Balague.

Ronaldovu návratu věří i fanoušci, v anketě na stránkách Sky Sports se 72 procent fanoušků domnívá, že Portugalec bude znovu oblékat rudý dres a pravidelně hrát na Old Trafford.

Vrátí se Cristiano Ronaldo na Old Trafford?
Ano
81,8 %
Ne
18,2 %
Celkem hlasovalo 8023 čtenářů.

Reklama

Související témata: