Hlavní obsah

Mourinho si před šlágrem rýpl do City: Takovým by měli sebrat body a tituly!

Londýn

Charismatický kouč José Mourinho se před velkými zápasy svého týmu velmi často dostává do středu pozornosti, a tak není divu, že kouč Chelsea pořádně zatopil pod kotlem i před nedělním šlágrem Premier League, v němž se jeho Chelsea střetne s Manchesterem City.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chelsea José Mourinho

Článek

Portugalský kouč se opřel do podle něho nedostatečných sankcí za porušení pravidel finanční fair play, proti nimž se provinil právě Manchester City. Klub následně musel zaplatit pokutu 60 miliónů eur.

„Každý ví, že se tohle trestá pokutami. A pokud pokuty existují, existuje i kontrola. Jsou ale tyhle postihy fair? Podle mě ne. Především by se měly sebrat tituly a body," nabádal Mourinho v rozhovoru pro portugalskou televizi TVI.

Budou to dělat i nadále

„Pokud máte důležitý kapitál, který vám umožňuje překonat finanční fair play a vyhrávat tituly, i když potom dostanete pokutu, budete to tak dělat i nadále," kritizoval kouč.

„Kdyby vám ale řekli, že příští ročník Ligy mistrů vám automaticky odečtou šest bodů, nebo Champions League vůbec nebudete smět hrát, je to už mnohem vážnější hrozba," navrhoval.

Právě Chelsea byla ale dlouhá léta příkladem klubu, který každoročně končil v obrovských ztrátách, a přesto díky štědré podpoře majitele Romana Abramoviče neustále pokračoval v bombastických nákupech. Londýnskému klubu se ale, alespoň podle dostupných zpráv, podařilo zkrotit ztrátové hospodaření a vejít se do mantinelů finanční fair play.

Reklama

Související témata: