Hlavní obsah

Aston Villa - Arsenal 0:3Tři góly za tři minuty rozhodly o výhře Arsenalu nad Aston Villou. Hrál i Rosický

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu zvítězili v utkání 5. kola anglické ligy na hřišti Aston Villy 3:0 díky třem gólům v rozmezí tří minut a dvanácti sekund. Český reprezentant Tomáš Rosický poprvé v této sezóně zasáhl do utkání Premier League, v 78. minutě vystřídal Oxlade-Chamberlaina.

Foto: Darren Staples, Reuters

Radost fotbalistů Arsenalu z gólu v ligovém utkání proti Aston Ville.

Článek

V souboji dvou dosud neporažených týmů měli do 32. minuty mírnou převahu domácí, pak ale Arsenal bleskově utnul jejich naděje. Mezi 32. a 36. minutou se skóre změnilo hned třikrát, pokaždé ve prospěch hostů.

Nejprve vyslal Danny Welbeck do šance Mesuta Özila a v poslední době kritizovaný německý reprezentant se trefil poprvé v sezóně. O chvíli později si tito hráči vyměnili role a svůj premiérový gól v dresu Kanonýrů oslavil Welbeck. Na 3:0 pro hosty pak nešťastně zvýšil Aly Cissokho, který si do vlastní brány srazil Gibbsův centr.

"Mám z výsledku radost, tým předvedl dobrý výkon. Aston Villa měla své šance, ale poté, co jsme vstřelili první branku, jsme kontrolovali hru," řekl Welbeck.

Liverpool, do jehož sestavy se po zranění vrátil slovenský stoper Martin Škrtel, prohrával na hřišti West Hamu již od druhé minuty. Po centrovaném míči do vápna Tomkins hlavičkoval na Winstona Reida a ten svojí první trefou v sezóně dostal Kladiváře do vedení. O pět minut později vedli domácí už o dvě branky, Diafra Sakho chtěl sice centrovat na nabíhajícího Valenciu, nakonec ale jeho oblouček spadl za záda gólmana Mignoleta. Pro Liverpool to bylo druhé nejrychlejší dvoubrankové manko v historii, v únoru 1994 prohrávali o dva góly se Southamptonem ještě o minutu dříve.

Hosté dokázali ve 26. minutě snížit, Balotelliho zblokovaná střela se odrazila k Raheemu Sterlingovi, na jehož pokus brankář Adrián nedosáhl. Liverpool tak dorovnal klubový rekord, když skóroval v sedmnáctém venkovním ligovém zápase v řadě.

V druhé půli se do několika šancí dostali liverpoolští Borini či Balotelli, brankář Adrián ale těsné vedení svého týmu udržel. V 88. minutě navíc zpečetil stav na 3:1 střídající Morgan Amalfitano a Liverpool podruhé za sebou v lize prohrál.

Zápas mezi třetí Swansea a čtvrtým Southamptonem rozhodl ve prospěch hostů v 80. minutě střídající Victor Wanyama, asistenci si připsal střelec dvou branek ze zápasu minulého kola proti Newcastlu (4:0) Pellé. Wanyama se stal první keňským hráčem v historii, který skóroval v anglické lize. V základní sestavě domácích nastoupil bývalý sparťan Wilfried Bony, v 39. minutě ale svůj tým oslabil, když inkasoval druhou žlutou kartu.

Anglická fotbalová liga - 5. kolo:
QPR - Stoke 2:2 (42. Caulker, 88. Kranjčar - 11. Diouf, 51. Crouch)
Aston Villa - Arsenal 0:3 (32. Özil, 34. Welbeck, 36. vlastní Cissokho)
Burnley - Sunderland 0:0
Newcastle - Hull 2:2 (73. a 87. Cissé - 48. Jelavič, 68. Diamé)
Swansea - Southampton 0:1 (80. Wanyama),
West Ham United - Liverpool 3:1 (2. Reid, 7. Sakho, 88. Amalfitano - 26. Sterling)..

Reklama

Související témata: