Hlavní obsah

Leicester - Manchester Utd. 5:3Další krach Manchesteru United! Leicester mu naložil pět gólů. Lampard sebral Chelsea výhru

Londýn
Aktualizováno

Další nečekanou ztrátu utrpěli i přes mohutné posílení kádru fotbalisté Manchesteru United, kteří v pátém kole Premier League prohráli na hřišti nováčka Leicesteru 5:3. Svěřenci kouče Louise van Gaala, kteří dohrávali bez vyloučeného Tylera Blacketta, se po druhé porážce v ligové sezóně propadli na dvanáctou příčku, zatímco Leicester si polepšil na šesté místo. První pozici udržela londýnská Chelsea, která remizovala ve šlágru kola na půdě Manchesteru City 1:1. Vyrovnávací gól Citizens přitom vstřelila dlouholetá opora Blues Frank Lampard.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney(vpravo) ve vzdušném souboji s hráčem Leicesteru Wesem Morganem v utkání Premier League.

Článek

V nejsledovanějším zápase víkendového programu se vše podstatné stalo až po změně stran. Nejprve krátce po hodině hry fauloval domácí Pablo Zabaleta útočníka Chelsea Diega Costu a po druhé žluté kartě zamířil předčasně do šaten. Toho Blues dokonale využili o pět minut později, když rychlý protiútok zakončil André Schürrle do odkryté branky po přesném centru Edena Hazarda.

Hosté mohli pojistit vedení v 81. minutě, jenže Costova střela po přihrávce Césca Fábregase jen orazítkovala tyč. A tak padl gól na druhé straně: střídající Lampard, který byl tou dobou na hřišti jen sedm minut, se položil do centru Jamese Milnera a střelou k tyči vyrovnal.

Lampard se tak stal nejlepším střelcem vzájemných zápasů mezi Chelsea a City, když se celkem prosadil již osmkrát. I přes první bodovou ztrátu zůstal tým ze Stamford Bridge v čele tabulky o tři body před Southamptonem. Manchesteru City patří šesté místo.

United nestačil ani dvougólový náskok

Gólové hody na King Power Stadium zahájil Manchester United, Robin van Persie se v 13. minutě prosadil hlavou z malého vápna. Za tři minuty vyslal Rooney přesným pasem mezi bránícími hráči Angela di Maríu a ten krásným lobem zvýšil na 2:0. Pro šestadvacetiletého Argentince, letní posilu z Realu Madrid, to byla druhá branka ve třech ligových zápasech v dresu United. Domácí ale vzápětí dokázali zkorigovat stav díky trefě Leonarda Ulloy.

Po změně stran ale hosté zásluhou efektní patičky Andera Herrery opět odskočili na rozdíl dvou branek. Jenže za šest minut snížil z penalty ranou pod břevno David Nugent a z další akce se o vyrovnání postaral Esteban Cambiasso.

V závěru zápasu pak hosté předvedli dvě velké chyby v obraně. Jednu z nich potrestal po pasu Ritchieho De Laeta Jamie Vardy. Sedm minut před koncem pak Blackett hasil svou minelu v pokutovém území jen za cenu faulu, dostal červenou kartu a konečnou podobu výsledku dal z penalty druhou brankou Ulloa.

Anglická fotbalová liga - 5. kolo:
Leicester - Manchester United 5:3 (18. a 83. z pen. Ullola, 62. Nugent z pen., 64. Cambiasso, 79. Vardy - 13. Van Persie, 16. Di María, 57. Herrera)
Tottenham - West Bromwich 0:1 (74. Morrison)
Manchester city - Chelsea 1:1 (85. Lampard - 71. Schürrle)

Reklama

Související témata: