Hlavní obsah

Mourinho nevěřil, že se Barcelona zbavila Fábregase. A rýpl si i do Arsenalu

Londýn

Portugalský trenér José Mourinho nevěřil vlastním očím, když zástupci Chelsea v létě domluvili příchod záložníka Cesca Fábregase z Barcelony za 36 miliónů eur (asi miliardu korun). Manažer Blues prý ani chvíli nepomyslel na to, že by se španělský reprezentant vrátil do Arsenalu, ale očekával, že v katalánském týmu časem nahradí legendu Xaviho.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Záložník Chelsea Cesc Fábregas slaví svůj gól v utkání Ligy mistrů proti Schalke.

Článek

Zkušený trenér byl podle svých slov překvapen ochotou Barcelony zbavit se Fábregase. „Řeknu to takhle - myslel jsem si, že i přes všechny spekulace zůstane hráčem Barcelony. Viděl jsem ho jako nástupce některých starších hráčů, jako je Xavi," citoval Mourinha deník Mirror.

„Naopak mě vůbec neudivilo jeho rozhodnutí nevracet se do Arsenalu. Větším šokem bylo, že opustil Barcelonu," rýpl si Portugalec do sousedního londýnského rivala.

V Chelsea si teď libují, jak skvělý nákup udělali. Sedmadvacetiletý Fábregas totiž po návratu na ostrovy podává velmi dobré výkony, pravidelně vytváří šance pro své spoluhráče a uprostřed minulého týdne zaznamenal v Lize mistrů i svůj premiérový zásah v dresu Blues, když přispěl k remíze 1:1 se Schalke.

„Je v ideálním fotbalovém věku. Má výbornou fyzičku, je silný po mentální stránce a má taktické vzdělání. Do naší zálohy přinesl velkou kvalitu, o čemž svědčí i jeho statistiky. Navíc může hrát na jakékoliv pozici. V Barceloně často naskakoval jako útočník nebo na pozici levého křídla. Nikdy nevíte, kdy se vám to hodí," dodal Mourinho na adresu jedné z největším letních posil Chelsea.

Reklama

Související témata: