Hlavní obsah

Po Lampardově trefě už fotbalistu a fanouška Chelsea nevzkřísili

Gól a pak smrt! Čtyřiadvacetiletý ugandský fotbalista a zároveň vášnivý fanoušek Chelsea Fahad Musana zemřel poté, co Frank Lampard dal Londýňanům vyrovnávací gól a pomohl Manchesteru City k remíze 1:1 v nedělním šlágru 5. kola Premier League. Ta trefa byla hodně pikantní. I pro samotného autora. Ten cítil dojetí, když proti svému bývalému klubu, jehož byl léta ikonou, nastupoval a vítali ho fanoušci Blues. Když v 85. minutě skóroval, měl už smíšené pocity. Alespoň to tvrdil po utkání.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Záložník Manchesteru City Frank Lampard po vyrovnávací trefě proti "své" Chelsea.

Článek

Těžká chvíle to byla jistě pro většinu fandů Chelsea. Co víc? Daleko od manchesterského místa činu v ugandském městě Bombo tou dobou dokonce zemřel fotbalista, který zmíněný zápas sledoval se spoluhráči na televizní obrazovce.

Když Lampard vyrovnal, Musana omdlel, čerstvý vzduch ani nic jiného už mu nepomohlo. Ani rychlý transport do blízké vojenské nemocnice. Musanu tam přivezli už mrtvého. Příčina skonu? Zřejmě selhání srdce.

Automaticky spojovat úmrtí s Lampardovým gólem lze asi jen těžko. Vše těmto úvahám ale nahrává. „Byl opravdu vášnivým fandou Chelsea,“ říkal Gerald Bagoole, Musanův týmový kolega z místního FC Simba. Spolu byli u toho, když o den dříve v ugandské Premier League porazili konkurenty z FC Entebbe. „A v neděli ráno ještě v pohodě trénoval,“ tvrdil pro místní agenturu Kawowo kouč Fred Kajoba.

Jisté ale je také to, že v sobotním zápase Musana utržil lehčí ránu do hlavy. Záhy po ošetření se však vrátil na hrací plochu a na nic si nestěžoval. A byl v pohodě také, když šel v nedělním odpoledni sledovat fotbal z Anglie. Nejprve koukal na zápas Leicester - Manchester United (5:3), pak viděl i utkání svého oblíbeného klubu. Tedy jeho podstatnou část.

Reklama