Hlavní obsah

Magath chtěl ve Fulhamu hráčům léčit koleno kozím sýrem. Nehoráznost, zuří trenérský Saddám

Fulham/Praha

Nejenže ho z Fulhamu vyhodili, ale ještě ho pomlouvají. Dokonce vyrukovali s tím, že nechtěl, aby hráči vyhledávali lékaře a raději si léčili zraněné koleno kozím sýrem. Alespoň Brede Hangeland, jemuž takové doporučení německý kouč Felix Magath dal, to tvrdí. Jasně že to Magatha proslulého tvrdostí a diktátorskými metodami, ale ozdobeného i třemi primáty v bundeslize, vytočilo.

Foto: Sport.cz

Rozčílený kouč Felix Magath

Článek

„V Německu by se nikdy nic podobného nestalo. Tam se novináři vždy zeptají, než napíšou podobné nesmysly. A špičkoví hráči jako Ballack nebo Raúl by něco podobného rovněž z úst nevypustili," ohradil se Magath na své facebookové stránce.

Magath, jemuž vymýšleli v Německu různé přezdívky a pro jeho pověstnou tvrdost ho hráči dokonce titulovali Saddám, ve Fulhamu neuspěl. Mužstvo v Premier League nezachránil a ani start do nové sezóny se mu nevydařil. V sedmi kolech získal jediný bod a jeho celek figuroval na poslední příčce druhé ligy. Proto dostal minulý týden padáka.

V tu ránu se na něho snesla nejrůznější obvinění. Norský legionář Brede Hangeland dokonce vyrukoval s tím, že Magath na něm chtěl, aby nechodil se zraněným kolenem za doktorem a léčil si ho kozím sýrem.

Všechno bylo jinak

„Jenže to celé bylo jinak a Hangeland všechno zkreslil. Jen jsem mu prostě navrhl, že by mohl zkusit starou metodu léčby. Obalit si koleno kozím sýrem, který snižuje zánět," rozpálilo Magatha překrucování faktů. „Nikdy bych hráčům neřekl, aby nechodili za doktorem, natož aby se neřídili jeho radami a doporučeními," napsal Magath na své facebookové stránce.

„Zdá se mi, že podobná prohlášení a směšná obviněná přicházejí od hráčů, kteří nejsou vidět na hřišti a nejsou v centru pozornosti. Prvotřídní fotbalisté jako Ballack nebo Raúl by nikdy nic podobného nevyřkli."

Stejně tak se Magathovi nelibí pomluvy, že si počínal ve Fulhamu příliš tvrdě, což se hráčům ani jeho spolupracovníkům nezamlouvalo. „Mám opačné reakce. Bývalý hráč Nottinghamu Forest Steve Wigley naopak tvrdil: Líbila se mi spolupráce s Felixem a pracovalo se mi s ním velice dobře."

Magath šel ale ještě dál. „Nemám problém s konstruktivní kritikou, ale zlomyslné pomluvy prostě zachází příliš daleko. Budu se bránit podobnému hanobení, jež poškozuje mou pověst," vzkázal na ostrovy.

Reklama