Hlavní obsah

Čech by se měl konečně vrátit do branky Chelsea. Proti Boltonu se rýsuje velká šance

Gólman Petr Čech by se s velkou pravděpodobností mohl už ve středu poprvé v sezóně objevit v bráně Chelsea. Asistent kouče Josého Mourinha Steve Holland na úterní tiskové konferenci naznačil, že středeční zápas Ligového poháru proti Boltonu bude ideální příležitostí pro rotaci v základní jedenáctce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Petr Čech.

Článek

„Ještě nemáme o sestavě na zítřejší zápas úplně jasno. Sledovali jsme hráče po nedělním zápase proti Manchesteru City a teď bude šance udělat změny v sestavě. Určitě k rotaci sáhneme. Kdo nakonec nastoupí, ale ještě nemáme rozhodnuto," prozradil Holland.

„Máme malou skupinu hráčů, kteří jsou určitě frustrovaní, chtěli by hrát víc a zítra k tomu dost možná dostanou příležitost," pokračoval. Čechovu nominaci předvídá například i britská BBC. „Start Diega Costy asi po zranění nebudou riskovat, ale nastoupit by mohl Petr Čech," uvedla BBC.

O startu českého gólmana v základní sestavě se už spekulovalo před úvodním duelem Ligy mistrů proti Schalke, před nímž kouč Mourinho prohlásil: „Nebuďte překvapení, když Čech nastoupí v Lize mistrů nebo o víkendu v Premier League."

Jenže šlo jen o taktické mlžení, protože obě utkání nakonec odchytal mladý Belgičan Thibaut Courtois, jenž v této sezóně poprvé po deseti letech vytlačil Čecha ze základní sestavy Blues. „První týdny sezóny jsme hráli jen jedno utkání v týdnu a pak přišla ještě reprezentační přestávka. Teď už nastal cyklus dva zápasy za týden a je nutné mít dostatek hráčů, kteří budou připravení náročný program zvládnout," dodal Holland.

Nastoupí podle vás Petr Čech v brance Chelsea v pohárovém utkání proti Boltonu?
Ano
50,3 %
Ne
49,7 %
Celkem hlasovalo 19769 čtenářů.

Reklama

Související témata: