Hlavní obsah

Chelsea - Bolton 2:1Vítězný comeback! Čech v Ligovém poháru poprvé v sezóně chytal za Chelsea

Londýn
Aktualizováno

Fotbalový gólman Petr Čech se dočkal, poprvé v této sezóně chytal za Chelsea. Trenér José Mourinho ho nominoval pro středeční duel Ligového poháru s druholigovým Boltonem, který nakonec celek ze Stamford Bridge vyhrál 2:1 a postoupil do 4. kola soutěže. Čecha, který navíc dostal i kapitánskou pásku, překonal pouze ve 32. minutě Mills. Vítěznou trefu Blues obstaral ve druhé půli Brazilec Oscar.

Foto: Philip Brown, Reuters

Petr Čech hájí branku Chelsea v utkání anglického Ligového poháru proti Boltonu.

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Chelsea - Bolton.

Nová jednička Thibaut Courtois tentokrát dostal volno a nebyl ani na lavičce Chelsea, jež hrála v silně kombinované sestavě např. bez Terryho, Williana, Hazarda či Diega Costy.

Dvaatřicetiletý Čech si v soutěžním duelu zachytal za Chelsea poprvé od 22. dubna, kdy kvůli zranění ramena střídal v úvodu prvního semifinále Ligy mistrů s Atléticem Madrid. Následně musel na operaci a od té doby za londýnský klub nastoupil jen v přípravě.

V duelu s Boltonem moc příležitostí ukázat své umění neměl, navíc mu ani příliš nepřálo štěstí, když z jediné soupeřovy velké šance inkasoval. Domácí tým plný náhradníků vedl od 25. minuty, kdy svou soutěžní premiéru za Chelsea oslavil gólem devatenáctiletý Francouz Zouma.

Gól z první střely na bránu, I Čong-jonga ale vychytal

Blues měli drtivou převahu, ale v 32. minutě z první střely na svou branku inkasovali. Na přímý kop si naskočil Mills a hlavičkou z místa okolo penaltového puntíku s pomocí tyče srovnal. Čech příliš šancí zasáhnout neměl.

Také po přestávce český gólman dlouho neměl práci a sledoval útočné manévry spoluhráčů. O postupu nakonec rozhodla Oscarova přízemní rána k tyči. První pořádný zákrok v zápase si Čech připsal až pět minut před koncem, střelu I Čong-jonga ale s přehledem chytil.

Reprezentační gólman ztratil v Chelsea pozici jedničky po deseti letech a poprvé od svého příchodu v roce 2004. Mourinho mu na konci srpna nepřímo slíbil, že dostane možnost v nabitějším zářijovém programu, kdy startuje Liga mistrů.

Před týdnem prohlásil, aby nikdo nebyl překvapený, pokud Čech nastoupí v úvodním duelu Ligy mistrů se Schalke nebo v následném utkání Premier League s Manchesterem City. K tomu ale nedošlo a českého gólmana nasadil až ve středu.

Ligový pohár není v Anglii až tak prestižní soutěží a favorité v něm dávají příležitost i hráčům širšího kádru. V úterním utkání 3. kola zasáhl rovněž poprvé do hry od začátku Tomáš Rosický v dresu Arsenalu, duel proti Southamptonu mu ale příliš nevyšel a Kanonýři byli vyřazeni. Také Liverpool třeba nechal odpočívat hvězdného Stevena Gerrarda a s druholigovým Middlesbrough se dlouho trápil.

Vybrané středeční zápasy 3. kola Ligového poháru:
Chelsea - Bolton 2:1
Manchester City - Sheffield Wednesday 7:0
Tottenham - Nottingham 3:1
Crystal Palace - Newcastle 2:3 po prodl.
West Bromwich - Hull 3:2

Reklama

Související témata: