Hlavní obsah

Lampard opět zářil. Pro kouče Citizens je proto lákavá představa, aby zůstal

Manchester/ Praha

Dost možná, že se anglický fotbalista Frank Lampard v lednu do svého nového zámořského angažmá nepřesune. A je otázkou, zda se v New Yorku nakonec vůbec objeví. Poté, co v ligovém duelu proti své Chelsea zachránil mistrovskému Manchesteru City remízu, zazářil v barvách Citizens znovu. V zápase Ligového poháru totiž přispěl svým výkonem a dvěma góly k demolici Sheffieldu Wednesday 7:0. „Uděláme, co je nejlepší pro klub i pro hráče,“ naznačil kouč Manuel Pellegrini, že ho moc a moc láká představa, že by Lampard zůstal.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Záložník Manchesteru City Frank Lampard aplauduje fanouškům po vítězném utkání Ligového poháru nad Sheffieldem.

Článek
Fotogalerie

Z Manchesteru City, kde je na hostování, by se měl Lampard vrátit do zámoří v lednu. Nová sezóna MLS totiž začíná v polovině března a tým New York City by ho chtěl mít pochopitelně k dispozici už s předstihem. Jenže šestatřicetileté ikoně ostrovního fotbalu se v mistrovském týmu Citizens daří.

Ostatně, po utkání Ligového poháru proti Sheffieldu, mu trenér Pellegrini vzdával znovu hold. „Frank je velice důležitým hráčem pro každý tým, v němž hraje. A myslím, že i pro něho je důležitý pocit, jak hodně pro nás znamená," nechal se slyšet chilský kouč na lavičce anglického mistra poté, co Lampard dvěma zásahy přispěl k výhře 7:0 v Ligovém poháru nad Sheffieldem.

„Už po ligovém zápase s Chelsea jsem řekl, jak je pro nás důležitý, což teď jen znovu zopakuji. Je mu sice šestatřicet a samo sebou, že nemůže hrát tři zápasy po sobě v rychlém sledu, ale to on sám ví nejlépe, protože je profesionálem v tom nejlepším slova smyslu."

Pellegrini: Máme dva až tři měsíce na jednání

Není proto divu, že Pellegriniho láká představa udržet Lamparda na delší dobu. „Uvidíme, co se stane v lednu. Musíme si promluvit o spoustě věcí, ale není nemožné, aby Frank zůstal. Máme dva tři měsíce na jednání a rozhodnutí, abychom udělali to, co je důležité pro klub i hráče," naznačil trenér Citizens, že v novém přestupním termínu míní o setrvání Lamparda jednat.

Zvláště teď, kdy výhrou nad Sheffieldem zlomil jeho tým zářijové prokletí domácího prostředí a na Etihad Stadium nad momentálně šestým týmem druhé ligy konečně vyhrál. Zejména, když se finále Ligového poháru hraje 1. března a Manchester City by do něho rád dokráčel. Po středečním představení a dvou Lampardových trefách samo sebou s šestatřicetiletou ostrovní ikonou ve svém středu.

Ostatně, Lampard si rázem získal přízeň fanoušků nového klubu, o čemž po zápase s Sheffieldem svědčilo i to, že jeden z mladých příznivců vběhl po zápase na hřiště a pokusil se pořídit selfie s autorem dvou gólů.

Odejde podle vás Frank Lampard v lednu do New Yorku City, nebo zůstane v Manchesteru City?
Ano, odejde
48,4 %
Ne, zůstane na Etihad Stadium
51,6 %
Celkem hlasovalo 5293 čtenářů.

Reklama