Hlavní obsah

Mourinho pokračuje ve válce s koučem City: Pellegrini zabil rozhodčího Clattenburga!

Ani před víkendovým ligovým zápasem s Aston Villou nevynechal kouč Chelsea Jose Mourinho příležitost, aby vypustil do světa pár ostrých slov. Tentokrát se rozhodl pokračovat na dálku ve slovní válce s koučem Manchesteru City Manuelem Pellegrinim.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Trenér Chelsea José Mourinho (vlevo) a kouč Manchesteru City Manuel Pellegrini se v oblibě nemají.

Článek

Chilský trenér se po remíze 1:1 mezi oběma týmy, kterou v závěru utkání zařídila bývalá opora Blues Frank Lampard, podivoval nad úpornou obranou těsného náskoku, která se hostům nakonec nevyplatila.

„Chelsea hrála jako malý tým," kroutil hlavou Pellegrini. Mourinho teď vrací úder. Tvrdí, že Pellegrini „zabil rozhodčího Clatteburga".

Zmíněného sudího totiž obvinil z toho, že svými chybami připravil City v této sezóně o klíčové body v utkání proti Arsenalu (2:2) a také v minulé sezóně proti Liverpoolu (2:3).

„Nebylo to jen jednou, dvakrát nebo třikrát, co všem říkal, že o rozhodčích nemluví. On přitom Clattenburga zabil. Třikrát nebo čtyřikrát také říkal, že nebude mluvit o mě a mých týmech. A teď to udělal znovu," čertil se Mourinho na tiskové konferenci.

Ramires bude chybět

„Je to na vás, abyste tohle nějak okomentovali. Když já říkám, že o něm nechci mluvit, snažím se to dodržet. Takže se neobracejte na mě. Jestli chcete mít story, promluvte si s ním. Já se držím své linie. Nechci o žádné situaci diskutovat," vyzval Portugalec novináře.

Před utkáním s Aston Villou, která se v případě výhry může na aktuálního lídra tabulky bodově dotáhnout, pochopitelně přišel na přetřes i zdravotní stav hráčů.

Mourinho potvrdil, že Brazilec Ramires bude kvůli poraněným tříslům zpět ve hře nejdříve za tři týdny, určitě tak přijde i o derby s Arsenalem. Mělo by jít ale o jedinou absenci v kádru Blues, fit už je i kanonýr Diego Costa.

Připraven bude pochopitelně i brankář Petr Čech, který v týdnu poprvé v sezóně hájil branku Chelsea a v Ligovém poháru pomohl k výhře nad Boltonem 2:1. Proti Aston Ville by se však podle očekávání měl vrátit mezi tyče Belgičan Courtois.

Kdo nastoupí v brance Chelsea proti Aston Ville?
Petr Čech
20,4 %
Thibaut Courtois
79,6 %
Celkem hlasovalo 3502 čtenářů.

Reklama