Hlavní obsah

Rooney se omluvil za vyloučení. Jeho stupiditu způsobil zmatek v United, říká Shearer

Manchester

Kapitán Manchesteru United Wayne Rooney nehledal po svém sobotním zkratu žádné vytáčky, uznal, že vyloučení po zákroku na hráče West Hamu Stewarta Downinga bylo zasloužené a svému týmu se za oslabení omluvil. Pochopitelně se mu také pořádně ulevilo, že United už výhru 2:1 nepustili.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Rozhodčí Lee Mason uděluje červenou kartu útočníkovi Manchesteru United Rooneymu (zcela vpravo) v zápase proti West Hamu.

Článek

„Vyloučit mě bylo nejspíš správné rozhodnutí. Viděl jsem hráče West Hamu, jak zakládá protiútok a snažil jsem se hru přerušit. Jenže jsem to špatně vyhodnotil. Jsem naštvaný, že teď budu týmu chybět tři zápasy," mrzelo reprezentačního forvarda.

„Nemůžu si ale na nic stěžovat. Snažil jsem se hráče podrazit, on se ale dostal ode mě dál, a tak moje noha byla propnutější, než měla být. Už jsem se týmu omluvil, jsem hlavně vděčný, že kluci udrželi výhru," popsal Rooney drsný kopanec, po němž se Downing skácel k zemi.

Jenže podle některých názorů není příčinou faulu jen špatné vyhodnocení situace ze strany útočníka Manchesteru. Podle bývalého kanonýra Alana Shearera přispěla k neadekvátnímu zákroku také celková situace v současném týmu United.

Rooney nevěřil obráncům

„Stupidita Wayna Rooneyho byla symptomatická pro to, kde se Manchester United momentálně nachází. V trochu popleteném zmatku. Problém je, že Rooney se snaží zastat i práci svých spoluhráčů a vytáhnout je z bryndy. Jeho kopanec proti Downingovi byl aktem zoufalství," uvedl Shearer pro deník The Sun.

„Vůbec nebylo jasné, že Downing by se dostal až k ohrožení branky. Byla tam ještě spousta obránců, které by musel při akci z vlastní půlky překonat. Jenže nejspíš nedůvěra ve schopnosti zadáků přinutila Rooneyho k tomuto zákroku," dodal Shearer.

Právě slabší kvalita v obranné fázi byla po úvodních kolech Premier League často terčem kritiky. Pro tým Louise van Gaala bylo nakonec mimořádně důležité, že výhru udržel a s osmi body se posunul na sedmé místo tabulky.

Po špatných výsledcích z úvodu sezóny a masivním posilování kádru už slavný tým z Manchesteru nutně potřebuje výsledky, aby uklidnil hněv fanoušků a rozklíženou sebedůvěru mužstva.

Reklama

Související témata: