Hlavní obsah

Arsenal nevyužil proti Tottenhamu žádný z patnácti rohů. To se rychle změní, láteřil Wenger

Londýn

Zápas proti londýnskému rivalovi Tottenhamu vnímají příznivci Arsenalu jako nejdůležitější derby sezóny. Řevnivost mezi oběma fanouškovskými tábory samozřejmě vnímají i samotní hráči, takže když se v sobotním utkání 6. kola Premier League oba týmy rozcházely po výsledku 1:1, nadšení na Emirates Stadium rozhodně nepanovalo. Kouči Kanonýrů Arsénu Wengerovi byly trnem v oku nevyužité rohové kopy.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Calum Chambers z Arsenalu (uprostřed) lituje neproměněné šance v zápase s Tottenhamem.

Článek

Legendární gól Thierryho Henryho do sítě Tottenhamu.

Nenávist mezi oběma týmy kdysi přiživil i útočník Arsenalu Thierry Henry, který po jednom ze svých nejslavnějších gólů, právě do sítě Tottenhamu, doklouzal před fanoušky Kohoutů a radoval se před nimi. Příznivci Hotspurs slavnému Francouzovi tuto nehoráznost nemohou zapomenout, zato před stadiónem Arsenalu stojí bronzová socha Henryho, jak se ze zmíněného gólu raduje.

V sobotním severolondýnském derby, v němž do zápasu český záložník Tomáš Rosický nezasáhl, šli do vedení hosté zásluhou Chadliho, který se v sezóně trefil už počtvrté. Arsenal svou převahu přetavil v branku po střele Oxlade-Chambrlaina. Další tlak Kanonýrů ale branku nepřinesl.

Všude dostanete z patnácti rohů gól

A mohlo za to i mizerné zahrávání rohových kopů. Těch měli domácí v zápase k dispozici celkem patnáct (Tottenham pět), ani jednou ale ze standardní situace neskórovali. „Pokud pojedete kamkoliv a soupeř proti vám bude mít patnáct rohů, skončí to (inkasovaným) gólem," láteřil po zápase Wenger. „Jen těžko se roh brání, když je (od rohového praporku) míč správně kopnutý," dodal čtyřiašedesátiletý trenér.

O zahrávání se postarali Özil, který uvedl míč z rohu hřiště devětkrát, a Oxlade-Chamberlain, Cazorla a Alexis Sánchez. Ti poslali míč do hry každý dvakrát. Bez efektu. „Ano, to je problém," potvrdil Wenger.

„To, že jsme si nevypracovali tolik střeleckých příležitostí (Arsenal vystřelil na bránu Tottenhamu celkem devětkrát), není tak velká potíž, jako to, že jsme nevyužili našich patnácti rohových kopů. To je oblast, ve které můžeme udělat velký pokrok. A musí se to stát velmi rychle," mračil se Wenger a dodal: „V pondělí nás čeká trénink rohových kopů".

Reklama

Související témata: