Hlavní obsah

V Anglii se diví: Jak to, že Courtois nestřídal hned? Jsem vždy připraven, říkal Čech po boji

Nevypadalo to s belgickým strážcem branky Chelsea nejlépe. Thibaut Courtois zůstal ležet skoro bezvládně. Přesto ještě vydržel pár minut v bráně Blues v londýnském derby s Arsenalem, než na jeho místo přišel Petr Čech, aby dál držel čisté konto svého týmu a pomohl mu v pokračování anglické fotbalové ligy k výhře 2:0.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Arsenalu Alexis Sánchez naráží do brankáře Chelsea Thibauta Courtoise. Belgičana musel po zákroku na hřišti vystřídat Petr Čech.

Článek

Zranění dosavadní jedničky Chelsea je v Anglii středem pozornosti. Někteří tamní fotbaloví žurnalisté se podivovali, proč vůbec tak otřeseného brankáře nechával kouč Mourinho na hřišti. "Zvláště když Chelsea má zkušenosti s tím, co v roce 2006 potkalo Petra Čecha s Readingem," napsal Telegraph v narážce na vážné zranění českého gólmana, který se tehdy musel podrobit operaci hlavy.

Mladý Belgičan inkasoval úder do hlavy stehnem od Alexise Sáncheze, byl ošetřován. Čech se hned začal rozcvičovat, ale teprve krvácení z ucha definitvně poslalo Courtoise z brány. Od 24. minuty chytal Čech, poprvé v této sezóně okusil Premier League.

"Jsem vždycky připraven, takže jsem neměl problém naskočit do hry v průběhu zápasu. Šli jsme do vedení a bylo důležité, že jsme soupeře nepustili, aby se dostal zpátky do utkání," uvedl Čech po boji na svém webu.

Chelsea drží první místo vtabulce, pět bodů má k dobru před druhým Manchesterem City. "Získali jsme velmi důležité tři body proti velice těžkému soupeři a na reprezentační srazy se nám bude odjíždět s dobrým pocitem," připomněl Čech pauzu pro kvalifikační bitvy.

Hůře z tohoto pohledu na tom je kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, který se v dresu Arsenalu v závěru dostal do hry, ale připsal si s ním prohru.

Reklama

Související témata: