Hlavní obsah

Čech poprvé přiznal: Pokud se moje situace v Chelsea nezmění, budu ji řešit

Praha
Aktualizováno

Brankář Petr Čech naznačil, že pokud se jeho situace v nastávajícím období v Chelsea nezmění, ze Stamford Bridge odejde. Při srazu národního týmu v Praze prohlásil: „Přestupní termín začíná v lednu, uvidíme, co se do té doby stane. V případě, že se situace nebude vyvíjet lépe, budu ji chtít řešit.“

Foto: Philip Brown, Reuters

Petr Čech je ochoten opustit Stamford Bridge, pokud se jeho situace v Chelsea nezmění.

Článek

Fotbalová reprezentace před zápasy s Tureckem a Kazachstánem

O víkendu se podruhé na podzim dostal do branky Chelsea, když zkraje duelu s Arsenalem (výhra 2:0) nahradil zraněného belgického gólmana Thibauta Courtoise. Jenže je však téměř jisté, že pokud se nestane nic mimořádného, po návratu z reprezentačního srazu Petr Čech znovu usedne mezi náhradníky. Tento scénář však už nehodlá zakoušet dlouho.

Konkrétní časový horizont, do kdy bude ochotný nynější stav akceptovat, si však nestanovil. „Nedal jsem si žádné datum. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Všechno se může rychle změnit, ve fotbale je totiž i týden dlouhá doba," podotkl Čech, kterého nynější stav rozhodně netěší.

O to víc, když posledních deset let byl v Chelsea jasnou jedničkou. „Nejsem z toho šťastný, cítím, že mám pořád na to, abych se pohyboval mezi nejlepšími. Myslím, že nenastal čas, abych seděl na lavici a nechytal," prohlásil dvaatřicetiletý brankář.

Seznámil s tímto plánem i trenéra Blues Josého Mourinha, který před sezónou stáhl Courtoise z hostování v Atlétiku Madrid a Čechovi přisoudil roli dvojky? „S nikým jsem o tom nemluvil. Ale myslím, že klub i všichni ostatní mě znají natolik, aby věděli, že situace není určitě taková, jakou bych si představoval," dodal Čech.

Nastane v jeho pozici na Stamford Bridge v dohledné době rapidní obrat, nebo bude v zimě jednat o odchodu?

Radili byste Petru Čechovi, aby z Chelsea odešel?
Ano
96,6 %
Ne
3,4 %
Celkem hlasovalo 20113 čtenářů.

Reklama

Související témata: