Hlavní obsah

Porážka od třetiligového týmu, mizerný start do sezóny. Van Gaal přesto slyší od Fergusona chválu

Manchester

Nevydařený vstup do nové sezóny Premier League, potupná porážka v Ligovém poháru na hřišti třetiligového Milton Keynes. Trenér fotbalistů Manchesteru United Louis Van Gaal nezačal angažmá na Old Trafford úplně šťastně a podle představ, přesto sklíží od legendy a bývalého dlouholetého manažera klubu Alexe Fergusona chválu. Siru Alexovi se zamlouvá cesta, kterou se nizozemský kouč vydal, a podporuje i jeho snahu o razantní přestavbu kádru.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Trenér Manchesteru United Louis van Gaal.

Článek

V přípravě to Rudým ďáblům pod novým koučem šlapalo a fanoušci byli na novou sezónu pořádně natěšení. Po minulém zpackaném ročníku věřili v návrat na výsluní, místo toho se ale dočkali pořádné facky a tvrdého pádu do reality. Hned na úvod domácí porážka se Swansea, čekání na první ligovou výhru až do čtvrtého kola, mezitím šokující vyřazení z Ligového poháru...

Van Gaal se již v létě pustil do náročné přestavby kádru. Z týmu se pakovali třeba Nani, Wilfried Zaha, Šindži Kagawa, Javier Hernández, Danny Welbeck nebo Tom Cleverley. Na Old Trafford naopak zamířil Španěl Ander Herrera. Těsně před koncem přestupového období pak Argentinci Ángel Di María a Marcos Rojo, reprezentant Oranjes Daley Blind či kolumbijský šutér Radamel Falcao. Klub utratil za posily přes 150 miliónů liber (asi 5,2 miliardy korun)!

Van Gaal vyčistil palubu, těší Fergusona

A United se začínají pomalu zvedat, v Premier League podruhé v řadě zvítězili a v tabulce poskočili na čtvrtou příčku. Van Gaalovi se již usíná lépe. Náladu mu navíc ještě vylepšila ikona klubu Ferguson. Dosavadní práci Holanďana totiž dvaasedmdesátiletý Skot schvaluje. "Louis van Gaal učinil mnoho změn. Přemýšlel jsem o tom a udělal asi správnou věc. Vyčistil palubu a tvoří si svůj vlastní tým," řekl Ferguson v rozhovoru pro oficiální internetové stránky Manchesteru United.

"Má zkušenosti a trenérské schopnosti, aby to udělal. Způsob, jakým k tomu přistoupil, je skvělý," doplnil Ferguson.

Manchester United čeká další vystoupení v Premier League 20. října, kdy se představí na hřišti West Bromwiche. Poté ho čeká pořádný křest ohněm. Nejprve domácí souboj s dosud neporaženou Chelesa a na začátku listopadu derby na půdě konkurenčních Citizens.

Jakou známkou byste ohodnotili dosavadní práci trenéra Louise van Gaala na lavičce Manchesteru United (1-nejlepší, 5-nejhorší)?
1
10,7 %
2
36,7 %
3
35,1 %
4
11 %
5
6,5 %
Celkem hlasovalo 2838 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Paluba