Hlavní obsah

Italský objev drží Southampton ve špičce i po velkém výprodeji

Fotbalový klub Southamptonu po minulé sezóně, kterou dokončil na osmé příčce, podnikl velký výprodej svých hvězd. Luke Shaw se přestupem do Manchesteru United za 31,5 miliónu liber stal nejdražším náctiletým fotbalistou. Kromě něj odešel Calum Chambers do Arsenalu a trojice Adam Lallana, Rickie Lambert a Dejan Lovren zamířila do Liverpoolu. Čekali byste, že anglický celek po těchto odchodech bude bojovat o záchranu? Omyl!

Foto: Profimedia.cz

Graziano Pelle - nová hvězda Southamptonu.

Článek

Manažera Mauricia Pochettina nahradil Nizozemec Ronald Koeman, který v klubu začíná budovat nový projekt a zatím je nadmíru úspěšný. Nebýt prohry 0:1 v posledním utkání na hřišti Tottenhamu, mohli se Saints po sedmi kolech držet na druhém místě za Chelsea, takhle se před ně dostal ještě Manchester City. I tak je třetí příčka zatím velmi slibným začátkem sezóny.

Jednou z ústředních postav nečekaného vzestupu je italský útočník Graziano Pelle, jak upozorňuje web goal.com. Vytáhlý forvard přišel do Premier League z nizozemského Feyenoordu Rotterdam, kde v 67 kláních vstřelil 55 branek. Přesto chyběl v nominaci italské reprezentace na nedávné mistrovství světa. Devětadvacetiletému fotbalistovi zřejmě uškodilo, že holandská nejvyšší soutěž není řazena mezi naprostou špičku evropských lig, navíc neplatil za vyhlášeného kanonýra, když ještě působil v Itálii, kde oblékal dresy Lecce nebo Parmy.

Pelleho výkony jsou v přímém kontrastu s další italskou akvizicí v Premier League Mariem Balotellim, jenž se zatím v Liverpoolu trápí a marně čeká na první ligový zásah. Zato Pelle se v sedmi duelech trefil čtyřikrát a na dvě branky přihrál.

Výkony opory Southamptonu navíc neunikly novému kouči italské reprezentace. Antonio Conte, který nedávno nahradil Cesare Prandelliho, už Pelleho povolal na kvalifikaci mistrovsví Evropy 2016 pro střetnutí s Ázerbájdžánem a Maltou.

Reklama

Související témata: