Hlavní obsah

Chelsea podepsala dalšího brankáře! Čech se ale bát nemusí, je mu teprve třináct

Chelsea se pyšní nejlepší dvojicí brankářů na světě, jenže to jí nestačí. Angažovala totiž dalšího gólmana. Podle francouzského sportovního deníku L´Equipe se jí upsal talentovaný Nicolas Tié z neznámého klubu FC Poitiers. Petr Čech ani Thibaut Courtois se ovšem o své pozice bát nemusí. Tiému je třináct let...

Foto: Philip Brown, Reuters

Petr Čech má v Chelsea dalšího konkurenta.

Článek

Minisouboj Petr Čech vs. Thibaut Courtois zajímá celý svět, navrch v něm má zatím belgický reprezentant. Vzhledem k tomu, že Courtois nedávno na Stamford Bridge prodloužil smlouvu o pět let, má se za to, že Blues vyřešili otázku brankářů na několik let dopředu. Klub se však dívá ještě dál do budoucnosti a údajně si zavázal třináctiletou naději Tiého.

O mladého Francouze z klubu FC Poitiers, účastníka páté nejvyšší soutěže, se zajímaly také Arsenal s Manchesterem City, jenže Chelsea jim Tiého vyfoukla, respektive brankář se rozhodl pro Blues. Smlouvu s Chelsea však Tié oficiálně podepíše až v roce 2017, kdy mu bude šestnáct let.

O Tiém se zatím ví pouze to, že chytá za mládežnickou kategorii klubu z více jak osmdesátitisícového města Poitiers na západě Francie a že na svůj věk má nadprůměrnou výšku 185 centimetrů.

Reklama

Související témata: